Обикновено тези продукти, когато им погледнете етикета, ще видите, че

...
Обикновено тези продукти, когато им погледнете етикета, ще видите, че
Коментари Харесай

Как да различим дали кашкавалът в магазина е качествен?

„ Обикновено тези артикули, когато им погледнете етикета, ще видите, че имат 20-30 най-различи съставки. Тези гуми, които са предопределени да задържат вода – гума ксантан, карагенан, агар и така нататък, са нормално знакът, че в този артикул желанието на производителя е да ни продаде повечко вода “, сподели Богомил Николов от „ Активни консуматори “. 

По думите му потребителят не обръща внимание доста на съдържанието и доста мъчно разграничава продуктите на пазара.

„ Ако всичко се отбелязва задоволително ясно, хората елементарно ще наклонят везните в една посока. Дали ще бъде стандарт, или някакъв тип етикет, който отличава стоките, няма значение. Важното е хората да му имат вяра и това извънредно доста ще ни улеснява при избора. Дори специалистите се затрудняват да разграничат двата типа кашкавал – този, който е по класическа технология и този, който е заплетен в котел “, сподели Богомил Николов. 

По думите му рискът от въвеждане в подвеждане доминира.

„ Той не е нов този развой, само че в този момент изискванията са такива, че изкушението да го вършат е по-голямо. По този метод се понижава себестойността, заместват се по-скъпи съставки с по-евтини или се печели време “, добави той. 

Николов разяснява и уеб страницата на служебното министерство за цените на продуктите. Според него сега той не е изключително потребен за потребителите, а по-скоро за анализаторите и страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР