Обикновено снимките от Марс се публикуват около два дни след

...
Обикновено снимките от Марс се публикуват около два дни след
Коментари Харесай

Днес можем да гледаме пряко предаване от Марс

Обикновено фотосите от Марс се разгласяват към два дни след снимането им. Европейската галактическа организация реши да форсира този развой и разгласи първото лъчение онлайн от орбитата на Червената планета. Закъснението на сигнала ще бъде единствено 18 минути при разстояние от 3 милиона километра. Предаването ще бъде излъчено през днешния ден – ето по какъв начин можете да го гледате.

Снимките ще бъдат получени от камера на галактическия уред Mars Express. Поначало тя е предопределена за наблюдаване на модула за кацане Beagle 2, само че по-късно стартира да се употребява като независим теоретичен инструмент.

„ Това е остаряла камера, в началото проектирана за инженерни цели, намираща се на съвсем три милиона километра от Земята, която не е тествана до момента и, почтено казано, не сме 100% сигурни, че ще проработи, само че съм много оптимистично надъхан “, споделя Джеймс Годфри, началник на интервенциите на галактическите апарати в центъра за ръководство на задачите на ЕКА в Дармщат.

Прякото предаване ще стартира довечера в 19:00 ч. наше време (след към 6 часа) в формалния канал на организацията в YouTube. Снимките ще се появяват на всеки 50 секунди и ще бъдат най-актуалните изображения на Марс, следени в миналото. Не се оповестява дали ще има видео, само че по този начин или другояче ще можем съвсем в действително време да забележим какво се случва на повърхността на Червената планета.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР