Обикновено повечето хора слагат коледното дърво и декорацията у дома

...
Обикновено повечето хора слагат коледното дърво и декорацията у дома
Коментари Харесай

Коледа 2020 идва рано

Обикновено множеството хора поставят коледното дърво и декорацията вкъщи към първия ден на декември (тази година даже се пада в неделя - чудно време за старт на тържествата).
 Дядо Коледа, италианският министър председател Джузепе Конте и по какъв начин успокои децата преди празника
Ще спре ли коронавирусът Дядо Коледа

Отговорът, който мнозина чакат

Според други обаче би трябвало да се изчака до дванадесетия ден преди Коледа. А някои украсяват чак на Бъдни вечер.

Американската традиция пък заръка началото на тържествата да стартира след Деня на благодарността, който се чества в четвъртия четвъртък на ноември.

Тази година обаче няма правила.

Докато хората се пробват да внесат по този начин нужната наслада в живота си измежду пандемията от ковид, коледните украси към този момент се появяват в домовете на хора по целия свят.

Звездата от " Момчетата от Медисън авеню " Дженюъри Джоунс да вземем за пример даде съвет на почитателите си в Instagram да " преценяват " дали да създадат като нея. А това, което тя е направила, е, че сложи коледен фон в дома си в деня след Хелоуин.

Но надалеч освен звездите прегръщат концепцията за старт на празничния сезон по-рано от нормално. И това се вижда добре в обществените мрежи, които са затрупани със фотоси на хорски домовете, украсени с празнични, блестящи светлини.

Например 24-годишната Ел Дарби взема решение да извади коледните украшения на 2 ноември - денят, откакто Борис Джонсън разгласи, че Англия влиза във второто блокиране на страната: " За мен нищо не може да се съпостави с това да се събудиш, откакто си украсил дома си и да се понесеш на вълната на коледната магия със съзнанието, че огромният ден се доближава ", изяснява тя.

" Знам, че за някои може да звучи неуместно, само че мисълта, че коронавирусът не може да ми отнеме възприятието, която изпитвам към Коледа, ме кара да се усещам толкоз щастлива и радостна в края на тази депресираща година. "

По същия метод 30-годишната Даниел от Хартфордшир (историческо графство в Югоизточна Англия) взема решение да украси коледното си дърво още на 10 ноември в опит да повдигне настроението на нейното семейство по време на изолацията: " След годината, която имахме, взех решение да извадя коледните украси рано, с цел да подобря настроението си ", споделя тя.

" Двегодишните ми близнаци обичат празничната украса и още веднъж имат защо да се вълнуват, откакто по-често прекарват времето си на закрито. Уютните дни, коледните филми, музиката и храната ни дават нещо, на което можем да се любуваме. "

26-годишната Шантел от британския град Уоркшър пък споделя, че слагането на дървото й " малко по-рано " е помогнало да усъвършенства настроението си: " Коледа е обичаното ми време от годината и знам, че е рано, само че след година като тази за какво да не създадем по този начин, че Коледа да продължи два месеца, вместо един ", споделя тя.

" Работя от у дома от март, тъй че ми беше нужна смяна в ситуацията. Ранното накичване за Коледа ми оказа помощ да се усещам доста по-щастлива в средата си. "

Какво споделят психолозите

Докато някои може да настояват, че е прекомерно рано да се вадят коледните украшения, наподобява тази наклонност е основателна и може да окаже позитивно влияние върху психологичното ни здраве.

Според психоаналитика Стив мак Каун хората се обръщат към коледната декорация по време на стрес и безпокойствие, тъй като извикват на помощ детските си мемоари: " Декорациите са просто котва или път към тези вълшебни безредици от детството. Така че ранното слагане на коледните украси удължава вълнението ", споделя той пред The Independent.

Д-р Елена Турони, психолог и съосновател на клиниката по логика на психиката в Челси , е съгласна, че коледните действия, като украсяването на дома, могат да ни обезпечат краткотрайна отмора от действителността и протичащото се сега в целия свят: " Планирането на приятни събития и действия е психическа тактика, която може да помогне за справяне с всекидневието. Така че има смисъл хората да вършат тези неща малко по-рано тази година ", счита тя.

Независимо дали към този момент украсяваме дома си за Коледа или ще оставим това за 24 декември, евентуално всички можем да се съгласим, че се нуждаем от нещо положително, с цел да приключим годината.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР