Обикновено ни привлича по-ниската цена и съобщението, че цената е

...
Обикновено ни привлича по-ниската цена и съобщението, че цената е
Коментари Харесай

За какво да внимаваме, когато купуваме стоки на промоция?

Обикновено ни притегля по-ниската цена и известието, че цената е понижена. Клопката е точно в това, че ние гледаме нормално % – колкото е по-голям процентът, толкоз по-склонни сме да купим и да откликнем на тази оферта. Важното е като консуматори да съпоставяме не %, а самата цена на стоката по отношение на тази при други търговци.

Това съобщи в студиото на " Добро утро, Европа “ Габриела Руменова, дълготраен PR на Комисията за отбрана на потребителите и специалист в тази област. Тя е и измежду създателите на страницата в обществената мрежа " Ние, потребителите “ – един некомерсиален план, основан от жители за жителите.

Руменова уточни, че по закон при бяла и черна техника стоката би трябвало да е била продавана на остарялата цена най-малко един месец преди да я понижат, а при бързоразвалящи се храни срокът е най-малко 7 дни.

Експертът означи още, че търговците преди са ползвали и тактиката за " понижени в понижението “ – струпване на процентите от няколко промоции една след друга. След ремонти в законодателството прогресиращо понижение би трябвало да се афишира единствно за първата цена, която се смята за постоянна, посочи Руменова.

" В онлайн магазините са най-големите уловки, тъй като към такива акции като Черния петък бързо се основават магазини, които не са съществували във времето “, разяснява още Руменова.

Тя добави, че сходни уеб сайтове нормално нямат информация за претенция и изискванията за връщане на закупените артикули. Експертът предложи да се доверяваме на уеб сайтове с действителни рекомендации.

Руменова посъветва да се сезират Комисията за отбрана на персоналните данни, в случай че лчините ни данни са предоставени на трети страни.

При реплика на маркови артикули, специалистът предложи да се обърнем към патентното ведомство и Комисията за отбрана на персоналните данни.

" В никакъв случай не би трябвало да вкарваме свои персонални данни в интернет в платформи, в които въобще не знаем къде се намираме и защо тъкмо ги даваме. Също е доста значимо, когато това по някакъв метод ни тормози “, безапелационна е тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР