Обикновено бедни двойки искат децата им да бъдат забелязани чрез

...
Обикновено бедни двойки искат децата им да бъдат забелязани чрез
Коментари Харесай

Нестандартните имена у нас: От Оргазъм, до Кикимора и Шкаф

Обикновено небогати двойки желаят децата им да бъдат видяни посредством необичайни имена. Вече търсят “вдъхновения " не от сериалите, а от обществените мрежи. По-нестандартните и странни имена често са предпочитание на обществено слаби семейства, които се пробват да се самоутвърдят. Така през 2011 година ромка от с. Студено буче упорства в родилното в Монтана синът й да бъде наименуван Оргазъм. Железният “аргумент " на 18-годишната Павлина Асенова бил:  “Оргазъм го пишете. Нямаме такова име в махалата " Към претекстовете да избере това име било обяснението на мъжа ѝ, че тази дума значи нещо хубаво, а и по този метод ще впечатли съседите. Въпреки настойчивостта на родилката, акушерките отказали смущаващото име и брачният партньор поставил точка на разногласието, като нарекъл бебока Димитър.

Преди години отново в ромските среди майка кръсти щерка си Кикимора, тъй като била уверена, че е значи нещо хубаво, а и поради някогашната си шефка, която я наричала по този начин. Мъж от Монтанско носи името Шкаф, а жена му се споделя Случка. Две сестри пък били кръстени от родителите си Рибка и Самолетка. В класацията за най-нестандартните имена се подреждат още Плувкиня, Океан, Републикан и Българан.

Жените също не отстъпват с Ценцерушка, Дроздстой и Семка. Както при всичко останало, в имената също има фешън трендове. В предишното българинът е наричал детето си по този начин, че да предопредели ориста му Затова постоянно новородените са кръщавани Станка или Стоян (за да стоят, откакто майката е изгубила няколко бебета преди това), Хубена - с цел да е хубава, Божидар - когато бебето е дълго чакано. Много време бе необятно публикувано и повтарянето на имената на баби и дядовци.

Подобна традиция съществува и в Гърция, където допреди години новият член можеше да бъде без име дни наред, до момента в който родата наддава в пари, парцели и злато чие име да носи той. Сега традициите са други. С напредването на технологиите повече бебета по света са кръщавани на обществени мрежи и приложения. Така през 2011 година на бял свят се появява момиченцето Facebook. Родителите му от Кайро избират да кръстят първородната си щерка по този начин, въодушевени от обществената мрежа. В духа на тази наклонност други избраха да назоват момиченцето си Хаштаг. А други взеха решение дъщеричката им да се споделя Лайк.

Вероятно, с цел да знае всичко, Уалид Елиас Кай – татко с докторска дисертация за маркетинг на интернет търсачките, и жена му кръстиха своя наследник Оливър Google Кай. През 2007 година китайска двойка се опита да назова бебето си @. На британски той се произнася “ет ", което прилича китайската фраза “обичам го ". Татко от Мичиган не е кръстил детето си “Версия 2.0 ". Джон Блейк обаче не е желал да добави “младши " или “II " към името на сина си. Вместо това той и жена му вземат решение да го нарекат по този начин: Джон Блейк Кюсак 2.0. Бил Смисърс декларира, че харесва извънредно доста стартовия тон на новата по това време операционна система Vista. Затова Симсър кръщава щерка си Виста Авалон Симсър. Сири си е обикновено име и не е измислено от Apple. BabyCenter обаче открива, че след въвеждането на този персонален помощник в iPhone броят на девойките, кръстени Сири, се е нараснал с 5 % през 2012 година Засега в България няма изявени почитатели на “Игра на тронове ", които да са кръстили детето си на воин от поредицата, само че по данни на Националната статистическа работа на Обединеното кралство десетки новородени към този момент се споделят Тирион, Теон и Рийк. За девойки, царственото име на Денерис Таргариен, което е Халиси, е доста по-популярно, в сравнение с същинското ѝ. Сред имената има и Денерис, Халиси и Бриен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР