Обикновен квадрат, надраскан върху малко пожълтяло парче хартия, но според

...
Обикновен квадрат, надраскан върху малко пожълтяло парче хартия, но според
Коментари Харесай

Скица, приписвана на Микеланджело, ще бъде предложена на търг в Ню Йорк

Обикновен квадрат, надраскан върху малко пожълтяло парче хартия, само че съгласно аукционната къща " Кристис " от ренесансовия талант Микеланджело, ще бъде препоръчан на търг с предварителна оценка към 10 000 $ през април в Ню Йорк, заяви Агенция Франс Прес.

Експертите на компанията са проучвали рисунка на различен художник от този интервал за идна продажба, когато видели, залепено на гърба на рамката, " това малко парче хартия с рисунка и писмо ", написано на ръка, сподели пред Агенция Франс Прес Стийн Алстейнс, началник на интернационалния отдел за рисунки на остарели майстори в " Кристис ".

В писмото от 3 ноември 1836 година Козимо Буонароти, последният директен потомък на Микеланджело, прецизира с калиграфски почерк, какъвто е присъщ за това време, че предлага " приложената схема " от своя " фамозен предходник  Микеланджело " на един от своите другари, британеца Джон Боуринг, предстоящ губернатор на Хонконг, чийто автограф е положен в долната част на листа.

Целият лот е продаден от " Кристис " в Лондон през 1986 година и в каталога към този момент е посочено съществуването на дребен квадрат, " евентуално изписан от ръката на Микеланджело ", без явно да провокира някакъв интерес.

Микеланджело (1475-1564 г.) прави такива дребни " диаграми ", с цел да уточни типа на мраморния блок, от който се нуждае за работата си, показва Алстейнс. Въпреки че няма автограф на художника, " Кристис " твърди, че това е " 100% Микеланджело ".

Рисунката на мраморния блок е изложена от петък в централата на " Кристис " в Ню Йорк за продажбите на творби на остарели майстори, които стартират идната седмица.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР