Обичайно стана дипломатите в България да поздравяват страната ни с

...
Обичайно стана дипломатите в България да поздравяват страната ни с
Коментари Харесай

”Московски сняг вали в София” или как руския посланик в България почете Деня на поезията

Обичайно стана дипломатите в България да поздравяват страната ни с артистични изяви. Американският дипломат Херо Мустафа, да вземем за пример, към този момент постоянно пее български песни, облича носии и впрочем. За Москва обаче сходен привет е необикновен. А таймингът повдига някои въпроси.

Рецитирането на “Московски сняг вали в София” идва единствено дни след към момента горящия шпионски скандал, при който шестима висши чиновници бяха арестувани от прокуратурата поради даване на класифицирана информация на Кремъл. Като “акция без аналог” бе несъмнено протичащото се от прокуратурата. Днес Военния съд гледаше и настояването на обвиняването да наложи непрекъсната мярка за задържане на петима от задържаните. Шестият е направил признания и е пуснат под парична гараннция.

След като в петък прокуратурата оповести какво е наложило задействането на код “Тайфун” и блокирането на изходите на София, Кремъл реагира и уточни - нищо не е несъмнено, до момента в който не се произнесе съдът. Вчера пък българският министър председател Бойко Борисов заявява подготвеност да разгласи за личност нон грата съветски дипломати, а ден по-късно стана ясно, че в случай че се стигне до експулсиране на нейни представители у нас, ще предприеме ответни ограничения.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР