Обичайно е, както в София, така и в страната, е

...
Обичайно е, както в София, така и в страната, е
Коментари Харесай

Тодор Чобанов: Емблематичната къща на братовчеда на Гешов е оставена на произвола на съдбата

" Обичайно е, както в София, по този начин и в страната, е да горят сходни знакови здания. Просто, тъй като явно оставени на произвола на ориста, без защита, или с предумишлени сюжети с хора, които вътре палят огньове, при всички случаи резултатът е, че къщите страдат ", съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия историкът и някогашен зам.-кмет на София Тодор Чобанов.

" Тя се свързва с Иван Евстатиев Гешов, само че в действителност тя е на един негов първи братовчед. Те са доста богат жанр и въпреки къщата на самия министър-председател да не е оживяла, тази е на негов непосредствен родственик, който се е занимавал с дипломатическа работа. Те са били богати преди да влязат в политиката, наблягам ".

Добави, че е къщата е известна за всички, които се занимават с запазване на културното завещание. " Сагата " навърши 20 години.

" Тя несъмнено е и по-дълга, само че от 20 години е предмет на процедури, безредици, тъй като тъкмо преди 20 години тогавашният шеф позволи нейното разрушение, процедирайки един проект, който водеше до нейното директно унищожаване ", съобщи още Чобанов.

Той добави, че " това събитие слага в голям риск сполучливо процедираната от основния проектант Здравков документи, която в действителност пристигна чак след трите санкции, които кметът Фандъкова наложи на притежателя за реставрацията. Тази документи в този момент е в риск, защото може да се окаже, че тя към този момент е неприложима ".

" Събитието за мен е неслучайно, че в този момент настава, сезонът е с непрекъснати дъждове, влажно време, явно някой там се е настанил и дано проверяващите органи да кажат защо става въпрос ", прикани историкът.

Чобанов сподели, че три пъти притежателят на къщата е бил глобяван.

" Представете си в този момент три каузи, които отиват до Върховен съд, тъй като притежателят си наема чудесни адвокати, които апелират интензивно. Това е закъснение, за къщата това е рушене, рушене т.е. процедурата, която е планувана, е извънредно тромава и непрактична ", беше безапелационен той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР