Обичайните препоръки страдащите от болки в гърба да лежат и

...
Обичайните препоръки страдащите от болки в гърба да лежат и
Коментари Харесай

Съвети от експерти: Какво да правим при болки в гърба

Обичайните рекомендации страдащите от болки в гърба да лежат и да одобряват обезболяващи са неправилни в над 30% от случаите, обявиха английски специалисти, представени от в. " Дейли мирър ". Масажите, упражненията и йога практиките са по-подходящи способи.

Учените от университета на Уоруик откриха , че доста хора се подлагат не ненужни интервенции .

" Трябва да преосмислим метода си към болката в гърба ", сподели ръководителят на изследването проф. Мартин Ъндърууд.

" Един от най-големите ми кошмари е, когато на пациентите са предписани обезболяващи или отмора в леглото и нищо друго. В множеството случаи те имат потребност нежно да раздвижат гръбначния си дирек ", добави физиотерапевтът Андж Периясами .

Когато болката в гърба не е резултат от съответно пострадване, тя нормално е породена от дълготраен проблем с междупрешленните връзки или дискове. Често се появява мускулна болежка. Според физиотерапевта , при множеството хора казусът идва от простите всекидневни действия, като прегърбване, до момента в който се взираме в смарт телефона си или гледаме телевизия, или носенето на тежки чанти на рамо.

" За да нямате болки и да сте преносими, гръбнакът има потребност постоянно и деликатно да бъде раздвижван във всички направления - наклонявания от едната страна към другата, завъртания и навеждане напред и обратно ", поучава специалистката.
 болежка тил кръст ThinkStock/Getty Images
Важно е човек да се разхожда най-малко 30 минути всеки ден, с цел да се раздвижва тялото му. Друг съвет е да се поддържа обикновено тегло и, в случай че се постанова, да се смъкват килограми. Биреното коремче е изключително нездравословно, защото в резултат на тежестта напред, се получават болки и схващания в гърба и кръста.

Изборът на комфортен стол оказва помощ на гръбнака да стои в S-образна позиция, вместо в С-образна.

Ако човек работи пред компютър , би трябвало да прави чести почивки от екрана на всеки час и да става постоянно за по 30 минути, като се разтяга и разхожда.
 офис бюро жена ThinkStock/Getty Images

Експертите предлагат обувките да бъдат сменяни постоянно и да не вървим с едни и същи следващи дни, да носим раницата или чантата през гърдите, с цел да разпределяме тежестта й. Физиотерапията, упражненията, като плуване, каране на колело, пилатес и бързо вървене, йогата и масажите също работят удобно при болки в гърба.
Избягвайте болкоуспокояващите в дълготраен проект, тъй като те единствено маскират казуса, без да го вземат решение, посъветваха експертите.

Относно хирургичната интервенция , интервенциите на гърба са рисковани и към тях би трябвало да се прибягва единствено откакто всички други способи са тествани. Освен това, 30 % от тях са несполучливи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР