Обичате ли себе си, значи трябва да обичате и цените

...
Обичате ли себе си, значи трябва да обичате и цените
Коментари Харесай

8 начина да предпазите сърцето си

Обичате ли себе си, значи би трябвало да обичате и цените сърцето си. Ето няколко ефикасни метода, с които ще предпазите сърцето си от сърдечни болести.

 
Бройте калориите
Проучете какъв брой калории дневно би трябвало да приемате, с цел да поддържате тежестта си. Увеличете физическата си интензивност, с цел да изгорите повече калории.

 
Семена, бобови растения и ядки
Растителни протеини и разтворими фибри могат да бъдат открити в бобови растения като фасул и нахут. Ядките и семената, дружно с бобовите растения, са добър източник на немесни протеини, които ви оказват помощ да се чувствате сити по-дълго. Освен това е потвърдено, че понижават неприятния холестерол.

 
Приемайте доста плодове и зеленчуци
Плодовете и зеленчуците са богати източници на витамини и минерали. Те са с ниско наличие на калории и високо наличие на фибри. Те съдържат субстанции, които оказват помощ за попречване на сърдечни болести. Лесно е да включите повече плодове и зеленчуци в диетата си, като ги държите на напред във времето в хладилника и ги консумирате, когато търсите бърза закуска.

 

 Добави изложение

 
Яжте морски блага
Морските блага са превъзходен източник на протеини с ниско наличие на наситени мазнини. Риби като скумрия и сьомга са с високо наличие на омега-3 мазнини. Омега-3 мазнините са потребни за сърцето и покачват равнищата на положителния холестерол.

 
Изберете пълнозърнести храни
Пълнозърнестите храни играят роля в регулирането на здравето на сърцето и кръвното налягане. Те са добър източник на фибри, както и на други хранителни субстанции.

 
Яжте яйца
Витамини А, В12 и Е, както и протеини и селен, могат да бъдат открити в яйцата. Въпреки че яйцата имат холестерол, те имат най-малък резултат върху холестерола в кръвта. Повечето хора, които са изложени на риск от сърдечни болести, могат безвредно да ядат до шест яйца седмично като част от диетата си.

 

 Добави изложение

 
Намалете нездравословните мазнини
Ограничаването на трансмазнините и наситените мазнини във вашата диета ви оказва помощ да намалите риска от коронарна артериална болест и холестерола в кръвта. Високият холестерол от мазнини, въпреки това, може да докара до атеросклероза, инсулт и инфаркт.

 
Ограничете приема на сол
Твърде доста сол във вашата диета може да аргументи високо кръвно налягане. Това е рисков фактор за сърдечни болести. Голяма част от хранителния ви банкет на сол идва от модифицирани храни. Следователно, консумирането на пресни храни понижава количеството сол във вашата диета.

 

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР