Обичате ли люти чушки? А знаете ли, че ги наричат

...
Обичате ли люти чушки? А знаете ли, че ги наричат
Коментари Харесай

Уасаби - лютото лекарство

Обичате ли люти чушки? А знаете ли, че ги назовават подправката за здравословен живот? Множество проучвания потвърждават, че лютите чушки убиват раковите кафези, защищават от синусови инфекции, успокояват стомаха и понижават телесната лой. Това се дължи на веществото капсаицин, съдържащо се в тях, което е единственото по рода си, тъй като има способността да провокира раковите кафези на простатата да се самоунищожават. Тази съставна част понижава и нервните туморни нишки в мозъка, оказва помощ и при ставни болки.

Ако сте опитвали суши, евентуално сте забелязали, че с него нормално се сервира и една зелена паста. Отровно зелена и доста лютива. Тя се подготвя от японски хрян. За разлика от чилито, обаче, или лютите чушки, лютивината на този корен подтиква рецепторите на носа, не на езика, а резултатът е доста по-краткотраен - тази „ фалшификация ” губи аромата си в границите на 15 минути!
Японският хрян е нещо, което или обичаш, или не можеш да понасяш. Но то има неповторими свойства! Оказва се, че уасаби има противоалергично, противоастматично, антимикробно и детоксифициращо деяние,съдържа витамин C. Помага при: артритни болести, алергии, астма, инфектиране на синусите, обща простуда, предотвратява образуването на кариес, диабетни положения, не разрешава образуването на тромби в кръвта, блокира метастазите, даже унищожава раковите кафези, без да вреди на естествените такива.

Извън Япония уасабито се подготвя от корен уасаби-дайкон (вид ряпа). Най-често е под формата на паста или прахуляк и таблетки, които се разтварят във вода. Тъй като уасаби-дайкон има ярък цвят, зеленият се постанова да се реализира посредством оцветители, също така се прибавят и овкусители. Така че към този момент може да заложите на нашенските си люти медикаменти под формата на чушлета да вземем за пример, а пък в случай че имате път към Страната на изгряващото слънце, не пропускайте да се подлютите и полекувате и с същинското уасаби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР