Обичате ли да приготвяте домашни торти? А как се справяте

...
Обичате ли да приготвяте домашни торти? А как се справяте
Коментари Харесай

За начинаещи сладкари: 11 съвета за украса на торта с глазура

Обичате ли да приготвяте домашни торти? А по какъв начин се справяте с декорирането им? Ето 12 потребни съвета за украсяването на торти с глазура.
1. Дайте си време
Възможно е да сте декоратор по душа. Но може и да се наложи да претърпите няколко неуспеха, преди да извършите даже криво-ляво украсена торта. Дайте си време, запазете успокоение и се самонаблюдавайте. Ще се учите от грешките си. Но с всяка украсена торта ще ставате все по-добри.

2. Купете си хубава офсетна шпатула
За да декорирате торти, се нуждаете от верните принадлежности . Най-важният от тях е офсетната шпатула. Тази тънка и плоска шпатула е чудесна за загребване на кремавата глазура и равномерното ѝ размазване.

 офсетна шпатула
Офсетна шпатула

3. Овкусете добре глазурата
Универсалната маслена глазура се подготвя с масло и захар. Понякога се прибавя крема сирене за повече дълбочина . Уверете се, че глазурата ви е добре овкусена и че сте подбрали усети, които допълват блатовете. Фъстъченото масло и шоколада също са чудесни други възможности на класическия ванилов мирис.

4. Погрижете се тортата да не се хлъзга
Важно е тортата да е постоянна, до момента в който я декорирате. Затова върху подложката за торта сложете малко от крема, преди да поставите първия блат. След изстудяване, ще работи като лепило и ще държи тортата постоянна.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР