Обичате ли да похапвате сочно месо и зеленчуци на барбекю?

...
Обичате ли да похапвате сочно месо и зеленчуци на барбекю?
Коментари Харесай

Вижте невероятните предложения на „Верди“ за петък и събота

Обичате ли да похапвате сочно месо и зеленчуци на барбекю? А опитвали ли сте италианските предписания за скарата със жив огън?

От 24 ноември в пица и паста заведения за хранене „ Верди “ стартират италиански барбекю вечери. Майсторите готвачи в кухнята са подбрали изкушаващо меню за всеки усет. То ще се предлага всяка седмица в петък и събота в друг обек от обичаната верига на пловдивчани. Разнообразието обгръща всякакво месо – от птиче, през телешко, до свинско.

Приготвени с обич и поднесени с финес, измежду специалитетите са пълнено прасенце на пещ с вердз ачидо и свински ребърца с ароматни подправки, сладко от боровинки и свежа гарнитура.

Мисълта за Коледа в българската традиция е обвързана с богатата софра и свинското. Но за какво да чакате още месец? Може би най-апетитната рецепта за месото е пълненото прасенце. В заведения за хранене „ Верди “ ще го подготвят по най-хубавия метод. Майстор-готвачите ще ви изненадат с италианския привкус на ястието. Ако в фамилията ви обичате разнообразни меса на барбекю и желаете да поръчате единствено една порция от прасенцето, това не е проблем. Минималния грамаж е 200, а удоволствието – обезпечено. Комбинацията от свинско със сладко от боровинки пък ви сервира усет от висшата кулинария.

В менюто са включени агнешки котлети с печени картофи и ризи бизи. Последното е автентично венецианско ризото или другояче наричано „ императорски ориз “. Гарнитурата е емблематична за града. Легендата споделя, че венецианци не са били свободни да подготвят ризи бизи, когато пожелаят, а единствено в празничните дни, посочени от Доджа. Освен, че е доста вкусно, ястието е и потребно.

Италианските предписания за барбекю вечерите в пица и паста заведения за хранене „ Верди “ се допълват от френско петленце с картофено пюре с трюфел и благоуханен заек по нормандски с ризи бизи.

И двете ястия са част от „ високата кухня “, която готвачите на веригата с обекти в цялостен Пловдив владеят прелестно. „ Coquelet “ е френската дума за мъничко петле. Неговото подготвяне е особено за заведения за хранене, посещавани от прословутите инспектори на пътеводителя „ Мишлен “, където се включват най-хубавите места за хранене по целия свят. Съчетанието с картофено пюре и трюфел носи приятност за небцето.

Ароматният заек по нормандски може да удовлетвори усета и на най-претенциозния фен на дивечовото месо.

По време на барбекю вечерите ще можете да опитате и рибай стек – вкусно телешко, с ароматни подправки и гарнитура по желание. Най-крехък и апетитен, той е измежду обичаните на ценителите. Рибай стекът е богат и мек на усет и идва от частта над ребрата, където месото се отличава с наситена мраморна шарка.

Барбекю вечерите на пица и паста заведения за хранене „ Верди “ започват в жк. „ Тракия “ на 24 и 25 ноември. Те ще се пренесат в първите два дни на декември в „ Кючук Париж “. Специалното меню може да опитате и на 8 и 9 декември в ресторантът на на ул. „ Найден Геров “ 19 до „ Радио и телевизия “. В идващият уикенд на 15 и 16 декември италианските барбекю вечери ще са във „ Верди “ в центъра на ул. „ Петко Д. Петков “ 41.

Подарете си екскурзия в света на кулинарните изкушения!
тагове пица и паста заведения за хранене верди барбекю предложение  Вижте невероятните оферти на „ Верди “ за петък и събота
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР