Обичате ли да карате кану? Няма значение. Кануто Prospector на

...
Обичате ли да карате кану? Няма значение. Кануто Prospector на
Коментари Харесай

Задължителното качество на добрия продукт

Обичате ли да карате кану? Няма значение. Кануто Prospector на  Chestnut Canoe Company не е най-бързото, най-лекото или най-евтиното. Но, е елегантно, споделя известният маркетолог Сет Годин и коментира за какво е значимо съчетанието сред функционалност и екстаз.

Практическата грациозност е нещо, което е налично за всички нас. Може да стане фундаментален детайл от цялостния развой по основаването на нещо, стига да има предпочитание.

Някои хора основават движимости, само че множеството хора основават система. Какво придава на продукта неговата практична грациозност? Това, че е по-добър, по-чист, по-ясен, по-добър, по-ефективен, по-дружелюбен или по-достъпен, в сравнение с се чака от него.

Microsoft Windows в никакъв случай не е била елегантна система; всичките й минуси са били забележими в нея. Но все пак, тя се оправи със дилемите си.

" Maкинтош " обаче, най-малко в продължение на 20 години беше изненадващо грациозен. Дори и когато се повреждаше, го правеше грациозно. Той разбираше смислите още преди да ви помоли да ги въведете, а на лицето му имаше усмивка – наподобява, имаше възприятие за комизъм.

Когато сътворяваме нещо с практична грациозност, ние влагаме в потребителско преживяване, което носи повече задоволство на клиента, а не чиста облага за този, който го е направил. По подигравка на ориста в дълготраен проект удовлетворяването на потребностите на потребителите ще остане най-хубавият метод за повишение на чистата облага на всяка компания, която не има монополна власт.

Хората биват привличани от комбинацията сред функционалност и неспокойствие. Това е елегантността, която търсим в нашия " ръкотворен " свят.

Врагът на практическата грациозност е непрекъснатата трудност, постоянно провокирана от високоскоростната конкурентна конкуренция, мрежови резултати и статукво. Последната операционна система Mac e лишена от грациозност. При сривове, които в моя случая се получаваха на няколко часа  миналата седмица, изглеждаше тъпо. " Паническите " сигнали от ядрото на процесора не са забележими нито за мен, нито за хората от звеното по поддръжката. Диалоговите прозорци са непоследователни, потокът от информация е несиметричен и няма и намек за блян към съвършенство или предпочитание да се хареса в това прекарване.

Практическата грациозност не значи, че кануто в никакъв случай няма да се преобърне. Това значи, че нашето създание не е основано на вятъра, че оставя на потребителя възприятие на задоволство, а не отчаяние от избора на продукта.

Твърде постоянно „ обслужване на клиенти “ значи „ да отговоря на позвъняването и да му върна парите “. Но тази работа стартира доста преди нещо да се счупи. Става дума за отговорно отношение към опита. За появяването на удивление по-рано от предстоящото. За насърчаване на емпатия и схващане на взаимоотношенията, които ще се осъществят сред вас и клиента.

Необходими са старания, несъмнено. Както всичко останало, което е част от артикул или услуга. Въпреки това, някои хора наподобява намират това изпитание за нещо, което не е наложително.

И когато основателят стартира да се държи по този начин, като че ли потребителят няма избор, елегантността се изпарява.

Източник: SET`S BLOG
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР