Обичате да пътувате и да откривате нови места, споменът, за

...
Обичате да пътувате и да откривате нови места, споменът, за
Коментари Харесай

Да бъдем туристи в собствения си град

Обичате да пътувате и да откривате нови места, споменът, за които ви кара да се усмихвате всякога, когато се присетите за тях? Колко постоянно ви се удава опция да загърбите всекидневието си и да се насладите на подобаващ отдих надалеч от шума и тълпата, заобикалящи ви отвред?

Предполагам, че на огромна част от вас времето и финансите не са задоволителни за сходни „ капризи ”. Не се отчайвайте – решение има. И е толкоз просто – бъдете екскурзианти във вашия град.

Успях ли да ви заинтересувам? Сигурна съм, че е по този начин, по тази причина не преставам нататък.

Случвало ли ви се е в миналото да загубите ориентировка в личния си град и да не знаете къде се намирате? Да? Припомнете си за адреналина, който се повишава в тези моменти и това гъделичкане в стомаха, което е толкоз прелестно.

Нека в този момент ви дам няколко рекомендации, с цел да бъдете същински туристи в града, в който живеете.

1. Забравете за музеите, основните улици и всички забележителности, които участват в листата ви с места, които гостите ви наложително би трябвало да посетят при своето посещаване. Стремете се да се движите по тесните и тихи улички, тъй като точно там ще намерите успокоение, а може би и някое съкровище.

2. Бъдете спонтанни! Помислете кой регион познавате най-бегло и тръгнете натам. Освободете съзнанието си от въпроси като „ А в този момент накъде да завия? ”, „ Дали не трябваше да продължа напряко след пресечката? ”, следвайте интуицията си и просто се наслаждавайте на разходката. Именно по този начин ще бъдете на точното място в точното време.

3. Вдигнете очи от витрините на лъскавите магазини, вгледайте се в хората и постройките към вас и ще останете сюрпризирани от видяното. Понякога разходките до едни и същи дестинации и нормалният ви маршрут до работа, да вземем за пример, вършат придвижването ви механично и постоянно не забелязвате през какви чудати места преминавате.

Оттук нататък всичко е във вашите ръце! Излезте на открито, опознайте всяко затънтено кътче от вашия град и преживейте приказни страсти още през днешния ден!

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР