Обичащият родната продукция българин не консумира собствените си плодове и

...
Обичащият родната продукция българин не консумира собствените си плодове и
Коментари Харесай

Българите не ядат достатъчно плодове и зеленчуци

Обичащият родната продукция българин не употребява личните си плодове и зеленчуци. Това демонстрира изследване на статистическата организация на Европейски Съюз Евростат. Според нея българите ядат минимум плодове и зеленчуци в Европа след румънците.

Само пет от 100 българи оповестяват, че всеки ден включват в менюто си по целесъобразните пет типа плодове и зеленчуци при приблизително за Европа един от трима.

През 2019 година всеки трети европеец е декларирал, че не яде всекидневно плодове и зеленчуци, а единствено 12% от популацията е приемало предложените пет порции дневно. Средно над половината от жителите на Европейски Съюз (55%) са консумирали сред една и четири типа на ден, регистрира Евростат.

Сред страните от Европейски Съюз най-високият дневен банкет от пет или повече порции е бил регистриран в Ирландия (33%), следван от един от най-големите производители в Европа - Нидерландия (30%), Дания (23%) и Франция (20%).

Най-малкият дневен банкет е регистриран в Румъния, където едвам 2% от популацията се е хранело с най-малко 5 типа плодове и зеленчуци, следвана от Словения (5%) и Австрия (6%).

Жените ядат повече плодове и зеленчуци, в сравнение с мъжете - надлежно 58% против 51% одобряват от една до четири порции на ден. Същото се отнася и за дневния банкет на пет или повече порции (15 % по отношение на 10%).
Според изследването повече мъже, в сравнение с дами, са дали отговор, че въобще не употребяват плодове и зеленчуци (39% против 27%).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР