Обичаната певица Мая Нешкова облича опълченска униформа в чест на

...
Обичаната певица Мая Нешкова облича опълченска униформа в чест на
Коментари Харесай

Мая Нешкова облича опълченска униформа в чест на 3 март


Обичаната певица Мая Нешкова облича опълченска униформа в чест на националния празник 3 март.

Поводът е фотосите на видеоклипа на песента „ Опълченци “, дело на брачна половинка й – композитора Кирил Икономов, по текст на златните пера на българската музика Иван Тенев и Александър Петров. В записа вземат участие още квартет „ Армейска ария “ и Гвардейският духов оркестър под диригентството на Ради Радев.

Стил
Видеото е снимано по време на формалната гала по откриването на Паметника на опълченците в края на лятото на 2008 година с присъединяване на президента Георги Първанов и министър-председателя Бойко Борисов. За първи път поп артист от такава големина застава зад подобен сериозен и величествен план, а сходна ария не е правена най-малко от 50 години. Затова Мая Нешкова счита, че българинът тъкмо в този момент има потребност от нея, тъй като България си остава над всичко. Малко артисти със собствен жанр като Мая Нешкова протягат ръка към такива всеобщи авторски песни. Голямото предизвикателство и отговорността към изпяването на нещо такова са извънредно съществени. А и залогът също. Защото една такава ария, която възпява предишното и гледа в бъдещето, безспорно оставя дълбоки следи в историята, а изпълнителя го издига на много по-високо равнище от шлагерна звезда.

Как да си подготвяме здравословен сок всеки ден?
Tvboutique. bg
Как да си подготвяме здравословен сок всеки ден?
Оригинално
„ Композиторът Кирил Икономов ми се обади, че следва да бъде открит Паметникът на опълченците в градинката зад Военния клуб в София. По този мотив той е написал музиката за нова ария в памет на героите, по която ние с Александър Петров да напишем текста. В този интервал бяхме създали единствената в света двулична компания „ Ивъ и Петровъ “ и дружно написахме текстовете на няколко огромни музикални плана – за олимпийците, които заминаваха за Австралия, за откриването на Националния стадион, имахме и първа премия от „ Бургас и морето “. Сега тематиката беше ясна, само че трябваше да напишем нещо, което е допустимо най-оригинално и дистанцирано от до момента познатите песни за опълченците. Музиката си носеше тази тържествена атмосфера и доста бързо направихме текста – безусловно за два дни бяхме подготвени. Икономов го утвърди и той продължи с аранжимента и записа на песента “, описа пред „ Телеграф “ Иван „ Агент “ Тенев.

Патриоти
Той подсети, че основател за построяването на паметника е тв легендата Любомир Коларов – светла му памет. „ За страдание обаче, както нормално, тая ария, в случай че не я промотира някой от артистите - в тази ситуация Мая, сериозна заинтригуваност не видях да бъде проявена от тупащи се в гърдите, че са патриоти. Ако бъдат подсетени за нея веднъж в година – звучи. Така че е по-лошо и от коледна ария. Патриоти сме единствено на думи, само че на каузи – йок “, разяснява още славният скулптор на думите. „ В този ден би трябвало да се замислим - в случай че не са били те, дали изобщо щеше да ни има нас, дали щяхме да получим шанса да се родим – нашите майки и татковци, ние, децата ни. Само поради това, че те са починали за нашата България, си заслужава да се възпламени свещичка “, споделя Мая Нешкова. Тя разказва с една дума 3 март – независимост. „ Човек е роден свободен и би трябвало да носи това чувство в себе си и да го демонстрира във всеки аспект от живота си. Ние не сме първите, пред нас има други, за които би трябвало да се интересуваме, да почитаме, да почитаме. Носим в кръвта си гените на всичко това. Не бива да се премълчава истината. Трябва да се гордее с това, което е, и да способства. Другата страна на медала – че казвайки „ България - това съм аз “, това е отговорност и всеки би трябвало да дава най-хубавото от себе си, в случай че желае тази страна да е прелестна “, добави още пред „ Телеграф “ изпълнителката на безконечния шлагер „ Честит рожден ден “.

Внук на последния със Самарското знаме
Композиторът Кирил Икономов е от потомците на последния знаменосец на Самарското знаме Ангел Герчев, роден в село Старчище, Драмска околия. „ Аз го одобрявам като символика и тестване за това, че на мен, далечния праправнук, се пада такава чест да възпея тези героични мъже опълченците “, показа пред „ Телеграф “ и маестрото. От дете той слуша от родителите си разказите за битките за избавление и по този начин паметта за героите е жива и през днешния ден. „ В нашия пирински край няма фамилия която да не е взела участие в освободителното придвижване. Ангел Герчев е вуйчо на моята баба. Той е живял до 1924 година, бил е народен представител в Народното събрание и единствен е имал привилегията да изнася Самарското знаме като два пъти притежател на влиятелното отличие Георгиевски кръст „ За смелост “.

https://www.youtube.com/watch?v=aJSviRs77YI

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР