"Обичам природата- и аз участвам"- под този наслов е реализирана

...
"Обичам природата- и аз участвам"- под този наслов е реализирана
Коментари Харесай

Деца се грижат за биоградина в Кула

"Обичам природата- и аз вземам участие "- под този наслов е осъществена фантазията на личния състав и възпитаниците на Детска градина „ Звънче “ в Кула вътрешният двор на детското заведение да стане прелестна зелена среда за труд, образование и игра.
След извоюван план за конкурс в Национална акция „ За чиста околна среда -2018 година “ ДГ „ Звънче “ се снабди с биоградинка и ъгъл за отдих в двора. През юни тази година, след сключване на контракта, бе създадена градината, с присъединяване на възпитаниците на детското заведение, учителките и чиновниците. Те засадиха семена и разсад на разнообразни зеленчуци и цветя и дори имаха годишна продукция – доста зеленчуци и хубави цветя, които към момента радват очите с пъстрите си багри.
Децата на драго сърце участваха в работата, като с изключение на заниманието, научаваха потребни обстоятелства за другите растения, цикъла на развиването им, плодовете и методите на потреблението им.
Бе завършен и ъгъл за отдих с дървена беседка и пейки, за почивка след дългите игри в просторния и озеленен двор на детската градина и работата в градинката.
Участието в работата и игрите е едно ново ходило в откриването на света от децата, в построяването на по-трайни ползи и потребности, в наблюдаване и схващане аргументите за развиване и изменение в природата, за възпитаване на обич към природата и осмисляне на изгодата от изразходване на екологично чисти артикули. И не на последно място, за основаване на умения и положително отношение към труда в естествената среда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР