Обичам да пиша за неща, през които съм преминала или

...
Обичам да пиша за неща, през които съм преминала или
Коментари Харесай

10 стресови ситуации, в които можем да попаднем на ново работно място

Обичам да пиша за неща, през които съм минала или претърпявам сега. Темата на днешния материал е за стресовите моменти, който изживява човек на ново работно място.

1. Работното време

За доста хора е стрес да съблюдават тъкмо работното време, тъй като са привикнали да живеят без „ стрелките на часовника “, изключително в случай че преди този момент са били безработни. За тях времето си има лични измерения. За благополучие доста компании, вкарват плаващо работно време, което улеснява акомодацията на чиновниците.

2. Разстоянията

Разстоянията може да се окажат проблем, изключително в случай че са по-големи. Излезлият от пазара на труда човек в множеството случай води един затънал метод на живот или e привикнал самичък да дефинира до къде ще върви. Затова да се върне към забързания градски темп може да се окаже мъчно.

3. Средата

Стоенето в офис по през целия ден може да е изтощително за човек, който не е привикнал да прави това. Правилата на работната среда могат да го демотивират.

4. Работата в екип

Работа в екип участва като задължително условие за започване на каквато и да позиция. Излизанията с другари не се броят за работа в екип. Спазването на добрия звук и колегиална атмосфера се един от главните факторите за качествено свършената работа.

5. Сроковете

Всяка една работа, без значение от нейното естество, е обвързвана с осъществяване на определени периоди. Това може да се окаже тежка задача за хора, които не свикнали съблюдават графици и да си поставят крайни цели. Динамиката на работния процес е извънредно огромна.

 10 стресови обстановки, в които можем да попаднем на ново работно място

6. Натоварването

Независимо дали е психическо или физическо натоварването във всяка една среда съществува и човек би трябвало да може да се справя с него, с цел да остане потребен както на себе си, по този начин и на компанията, за която работи.

7. Балансът сред персонален и професионален живот

За някой хора е мъчно да намерят точна граница сред персоналните и професионалните отговорности. Когато си нов чиновник, държиш да се докажеш на работно си място и това е натурален развой. Тук е значимото да се вметне, че е належащо да се пази границата сред персоналния и професионалния живот.

8. Очакванията

Понякога, когато човек е незает е податлив да идеализира работата. Хубавите обяви също оставят усещането, че работният процес ще е нещо необикновено и хубаво, а то не постоянно по този начин. И е прекомерно вероятно хората да останат излъгани в своите очаквания.

9. Заплащането

Много хора нямат съответна преценка за това, което се търси сега и понякога завишават своите упования. Тази заблуда води до известно отдалечаване от реалността и прекомерно огромни представи за пазара на труда.

10. Мотивацията

В началото всеки чиновник е доста мотивиран и с готовност да работи и да се развива. С течението на времето този ентусиазъм постепенно понижава. Важно е служителят да успее да запази положителното си отношение към организацията и желанието си да се учи.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР