оби е 7-годишно момиченце. Дъжд, гръмотевици, бури... Това са нейните

...
оби е 7-годишно момиченце. Дъжд, гръмотевици, бури... Това са нейните
Коментари Харесай

Как едно 7-годишно дете пребори най-големия си страх

оби е 7-годишно момиченце. Дъжд, гръмотевици, стихии... Това са нейните страхове. И на пръв взор безобидни, тези страхове в един миг стартират мощно да рефлектират върху нейното държание даже в всекидневието ѝ.

Боби стартира все по-рядко да се среща с приятелите си на открито.

Така нейната майка търси помощ от Сдружение.

Тя е от тези родители, които изживяват всяка смяна у детето си с паника, споделят те.

Жената разказала, че нейната щерка плаче мощно и неутешимо, когато на открито вали или гърми, не желае да излиза, даже единствено когато е облачно, боязън я е да заспива сама.

Oпитали са доста неща... Разговори, игри, енциклопедии и така нататък Въпреки положените старания обаче не са съумели да се оправят сами.

Живеят в дребен град, където всеки познава всеки. И първата крачка към смяната е доста сложна!

Майката преодолява своите терзания и се доверява на психолог по детско ранно развиване в единия от Центровете, които Сдружение ръководи. Когато отива на първата среща там, схваща, че не е единствената.

След диалог със експертите осъзнава, че не е неприятна майка. Напротив. Тя е прелестна майка, която безпределно обича своето дете. Разбира, че страховете на децата, изключително в тази възраст, са нещо обикновено.

Тя преодолява смяната в себе си, след което споделя на момиченцето си: "Имам концепция за една игра. Но ще имаме потребност от малко помощ. Какво ще кажеш да пробваме? ". И така… Те се насочат към Сдружение.

В продължение на няколко месеца детето и майката организират терапия под формата на игри и диалози. Когато детето към този момент е задоволително добре квалифицирано, по време на сесиите с него стартират да се организират занимателни игри навън.

Първоначално те се състоят единствено когато времето е слънчево, а по-късно и в дъждовните дни.
Тогава момиченцето получава и подарък от - дъждобран!

И по този начин малко по малко, същите занимания биват трансферирани и в всекидневието... Както е било и преди появяването на страховете.

По време на изключителното състояние, напролет, психолог ги подкрепял отдалечено, давайки им насоки за работа в домашна среда посредством разнообразни провокации и игри, които да извършват дружно.

Консултациите вървели добре.

След като от Сдружение стартират още веднъж директна работа с децата и фамилиите, биват прелестно сюрпризирани.

"Беше прелестен летен ден. Е, леко дъждовен. Боби и нейната майка се бяха отбили в магазин, и се бяха обзавели с нова екипировка - тя със своя дъждобран, а майка ѝ с чадър, и двете, с по чифт гумени ботуши. И така… Заедно те вървяха под дъжда, идваха към Центъра. В този ден на смяната те пристигнаха да ни въвлекат в своята нова игра – Кой ще скочи в най-голямата локва! ", споделят от Сдружението.

"Майката преодоля страха си и оказа помощ на детето си да преодолее своя. С доста обич и самообладание ", допълват още те.

След като експертът освобождава страховете им, консултациите биват прекратени, само че те не престават да работят над себе си. И може би за някой това би изглеждало необичайно, само че те се разхождат и играят под дъжда – тичат, скачат дружно в локвите! Усмивките са значими!

Промяната в едно дете, в едно семейство, се случва от време на време постепенно, от време на време по-бързо. Важното е това да става малко по малко и да се случва тогава, когато всички са готови за идното странствуване към триумфите

Сдружение към този момент 17 години оказва помощ на деца с физически, прочувствени и поведенчески проблеми и техните фамилии в региона на Казанлък. Вярват, че всяко дете може да успее, стига да се намира в положителна и подкрепяща среда.

Чрез разнообразни лечения и съвещания дават късмет на децата с увреждания и специфични потребности да се развиват физически и да получават обществени умения, с цел да могат един ден да водят независим метод на живот. Съветват и поддържат и родителите, с цел да могат да са спокойни и готови по какъв начин да се грижат за децата си у дома. Организират дарителски акции и дават на фамилии в потребност хранителни артикули, облекла, образователни принадлежности и други нужни материали. Помагат на фамилиите да останат дружно, а на децата – да не отпадат от учебно заведение, да се развиват и да бъдат признати.

Защо да ги подкрепите?

COVID-19 докара до коренна смяна в всекидневието на децата и техните фамилии. Детските градини, учебните заведения, обществените услуги, на които до в този момент са разчитали, не работят по същия метод или не са налични по време на изолираност. Така отговорността за образованието и специфичните потребности на децата пада главно върху родителите, които не са подготвени да я поемат напълно или нямат нужните познания. Това води до напрежение в фамилията и се отразява отрицателно на развиването на децата, на техните страсти и държание.

Екипът на е намерил метод да е до родителите и децата и в този сложен интервал. Te създават онлайн материали с просветителни игри, приказки, разказани по трогателен метод от артисти, разнообразни занимателни работилници и препоръки за родители. Освен това ще дават онлайн съвещания със експерти. По този метод ще оказват помощ на родителите да развиват уменията на децата си и да прекарват пълноценно време дружно в домашна среда.

желаят да отговорят на потребностите на всяко дете и неговото семейство, без значение от средата в която живеят. Те знаят, че напъните, вложени в ранно детско развиване, дават опция на детето за по-добър старт в живота и се отплащат години напред.

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира за шеста поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-доброто и несъмнено бъдеще на българските деца. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 200 000 деца и младежи от цялата страна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР