Обхватът на синята зона за платено паркиране в центъра на

...
Обхватът на синята зона за платено паркиране в центъра на
Коментари Харесай

Пет места за спиране на аванта в центъра на Пловдив

Обхватът на синята зона за платено паркиране в центъра на Пловдив от ден на ден се уголемява, жалват се водачите. Въпреки това към момента на пъпа на града се намират места за прекъсване на облага, които съзнателно или не, са пропуснати от общинарите в схемата „ 2 лв. на час “. Повечето водачи, на които се постанова всекидневно да употребяват колите си в централната градска част, ги знаят доста добре и даже съумяват да ги употребяват, в случай че се вредят, несъмнено. „ Марица “ показва на читателите си пет от тези оазиси на безплатното паркиране, оживели в комерсиалната „ пустиня “ на синята зона.

1. Ул. „ Цар Иван Александър “

Малката 30-метрова уличка е пресечка на ул. „ Авксентий Велешки “ и е тъкмо против стълбите на Дома на културата „ Борис Христов “. Въпреки че в общинската скица е маркирана в синьо, паркирането там от години е без пари. Живеещите там са се видели в знамение от търсещи прекъсване на облага водачи и по тази причина подхващат контрамерки - свободните места по уличката и пред блока, който я отделя от бул. „ Руски “, нормално са непокътнати с туби от минерална вода. Такава беше гледката и през вчерашния ден, когато репортерът ни ревизира на място паркирането там.

2. Ул. Станислав Доспевски “

Ако търсите да паркирате без пари на един хвърлей от Главната, тази улица е удар в десетката. В сектора от стълбите на Античния спектакъл до пресечката със „ синята “ ул. „ Отец Паисий “ може да се стопира гратис. Изключение вършат единствено четирите служебни паркоместа на Пловдивската митрополия. Обикновено улицата съвсем постоянно е цялостна със спрели на облага. Особено пренаселено става там във вечерите, когато на Античния има зрелище.

3. Ул. „ Д-р Александър Пеев “

Това е последната пресечка на ул. „ Кръстю Пастухов “ преди тупика на Сточна гара. За разлика от паралелните <210> „ Костаки Пеев “ и „ Булаир “, които са платени и стигат до гърба на ПУ „ П. Хилендарски “, „ Д-р Ал. Пеев “ към момента е позволена за гратис паркиране. Там обаче има изходи на компании, както и гаражи, за които се знае, че не е здравословно да се запушват от колите на натрапници.

4. Локалното на бул. „ Христо Ботев “

Павираната уличка северно от булеварда, тъкмо против Централна гара, също е обичано място на водачите за паркиране без пари. Там екстрата е двойна, тъй като, като се изключи че не плащаш, ползваш и дебелата сянка на дърветата. В съседство има още няколко пресечки, които също не са „ захапани “ към този момент от синята зона. Спирането там обаче би трябвало да е с нараснало внимание, защото има и много знаци В27, забраняващи престоя и паркирането, а чиновниците с фишовете са изключително дейни.

5. Бул. „ Марица-юг “

Десетки паркоместа на облага има в сектора на булеварда западно от Пешеходния мост. Въпреки че са завършени по всички правила за платено паркиране, те още не са включени в листата на синята зона. Проблемът е, че работещи в магазини, компании и институции по Главната ги заемат рано-рано заран и е като шестица от тотото да намериш свободна „ кутийка “. За съпоставяне, местата източно от моста в посока Водната палата са обозначени с табели и престоят там е 2 лв. на час.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР