Обгорелите тела на 18 души са открити в отдалечен район

...
Обгорелите тела на 18 души са открити в отдалечен район
Коментари Харесай

ОГНЕНИЯТ АД В ГЪРЦИЯ: Откриха 18 изгорели в горския пожар до Александруполис


Обгорелите тела на 18 души са открити в далечен регион на юг от село Авантас в Северна Гърция, оповестиха спешните екипи, борещи се от дни с горските пожари край Александруполис.

Според гръцки медии, които не показват източниците си, починалите, наподобява, са имигранти. Трагедията се е разиграла в регион Еврос, граничещ с преминаващата по река Марица граница с Турция.

Десетки пациенти са били евакуирани от университетската болница в града, оповестиха от пожарната. Един човек е умрял. Властите оповестиха, че 65 пациенти в университетската болница в Александруполис са били евакуирани и преместени на ферибот в пристанището до сутринта като защитна мярка. Други 14 души са били евакуирани от транспортен съд на бреговата защита от плаж край село Макри.

Самолети и хеликоптери още веднъж се включиха в гасенето на горския пожар, който остава отвън надзор поради мощния вятър. На огнения фронт в област Родопи работят над 100 пожарникари и военни. Бяха подредени евакуации още в Комотини, Кавала, Орестиада, в част от района Виотия и на остров Евбея.

В някои от изоставените села горят къщи и коли. Огнеборците твърдят, че вятърът е трансформирал посоката си и няма заплаха за България, въпреки че любителско видео, снимано от българска територия, сподели, че пожарът се вижда близо до границата.

Повече от 20 000 задгранични туристи трябваше да бъдат евакуирани от ваканционния остров Родос през юли, защото горски пожари горяха в продължение на седмица, унищожавайки хотели и курорти.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР