Обезщетение за незаконен арест в размер на 480 лв. трябва

...
Обезщетение за незаконен арест в размер на 480 лв. трябва
Коментари Харесай

Съдът: Арестът на Борисов е незаконен, МВР да му плати 480 л...

Обезщетение за противозаконен арест в размер на 480 лева би трябвало да заплати столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи на Бойко Борисов. Това е решил на втора инстанция софийският административен съд, предава.

С решението се удостоверява първата присъда, че през март някогашният министър председател Бойко Борисов е бил арестуван нелегално от полицията. Тогава Министерство на вътрешните работи нахлу в дома на Борисов в Банкя, както и в къщите на пиарката му Севделина Арнаудова и някогашният финансов министър Владислав Горанов. След неколкочасови обиски тримата бяха арестувани и отведени в ареста на националната полиция за денонощие.

Впоследствие обаче прокуратурата не откри данни, върху които би могла да продължи ареста или да повдигне обвинявания, и те бяха освободени.

Разпореденото задържане на Бойко Борисов не покрива стандарта за непроизволност и правда, открила в този момент втората инстанция на административния съд. Освен това служителите на реда са нарушили Европейската спогодба за правата на индивида, която изисква арестувания неотложно да бъде известен за аргументите за ареста.

Борисов към този момент завоюва едно дело против Министерство на вътрешните работи за противозаконното си задържане, само че от столичната дирекция са обжалвали първата присъда. На първа инстанция за противозаконни бяха оповестени и арестите на Горанов и Арнаудова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР