Обезщетение от 1 млн. лв. за варненец, чийто живот се

...
Обезщетение от 1 млн. лв. за варненец, чийто живот се
Коментари Харесай

Варненец загуби майка си, баба си и здравето си в катастрофа - получава 1 милион лева

Обезщетение от 1 млн. лева за варненец, чийто живот се е преобърнал след злополука: 

Апелативен съд – Варна осъди застрахователно сдружение да заплати на потърпевш в злополука обезщетение за неимуществени вреди размер от 1 млн. лева Сумата е за претърпените болки и премеждия, резултат от увреждането му в случай през юни 2019 година Това оповестиха от съда.

На пътя от Варна към с. Въглен майката на момчето е нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и предизвикала ПТП с товарен автомобил. Вследствие на челния удар дамата и нейната майка умряли на място, а пътуващото на задната седалка 14-годишно момче получило тежки контузии. В продължение на месеци то било в кома и прекарало към година в лечебни заведения в България и чужбина. Общото му здравословно положение е мощно повредено без опция за доста усъвършенстване, съгласно движимостите лица. 18-годишният през днешния ден юноша е във физическа неспособност да се грижи самичък за себе си.

Първата инстанция е определила размер от 500 хиляди лева Потърпевшият, подложен под забраняване, апелира посредством татко си решението, защото счита размера за занижен и неправдив. Искът е против компанията, в която е застрахована гражданската отговорност на лидера на автомобила, предизвикал случая.

В злополуката момчето е изгубило своите майка и баба. Самото то е получило тежки контузии, като положението му изисква 24-часови грижи и всекидневна рехабилитация. Животът му е изменен напълно и необратимо - от витално, интензивно спортуващо момче се е трансформирал в неработоспособен с цялостна взаимозависимост от непознато обгрижване.

Решението предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР