Обезпокоително е, ако процесите в съдебната система имат толкова пряко

...
Обезпокоително е, ако процесите в съдебната система имат толкова пряко
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Нямаме контрол върху копчето „Еnter“ на главния прокурор

„ Обезпокоително е, в случай че процесите в правосъдната система имат толкоз директно отражение върху всичко, което става в политическата система “. Така зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев отговори на въпроса скъса ли Иван Гешев дружно с оставката си и първия мандат.
Прочетете още
Според него тематиката за измененията в Конституцията е забавна.

„ Промени в Конституцията звучи нереално добре като промяна на автомобила, закупуване на жилище и така нататък “, сподели Дончев.

„ Почти всички, които приказват за промени в Конституцията, не са подготвени с съответен текст, който би трябвало да се промени. Имаме консенсус за това какво би трябвало да се смени изключително във връзка с правосъдната система. Всички зависимости по вертикала и хоризонтала да бъдат лимитирани. За това са нужни освен промени в Конституцията, само че и в законодателството “, разяснява още Томислав Дончев пред БТВ.

Той изрично отхвърли ГЕРБ да има надзор върху копчето „ Еnter “ на основния прокурор.

„ Интересен въпрос е кой е обвързван с този бутон и кой може да го натисне “, добави Томислав Дончев.

На въпрос дали ще се стигне до обстановката, в който Иван Гешев желае имунитета на Бойко Борисов, Дончев съобщи, че това би било „ тъжно и контрапродуктивно “.

„ В тази обстановка това ще наподобява единствено и само като репресии и би приключило този развой на цялостен ремонт на държавността, който тече през последните години ", счита зам.-председателят на ГЕРБ.

На въпрос може ли основният прокурор да открие скелети в дрешника на ГЕРБ, които да извади, Дончев съобщи, че нямат дрешник, нито пък скелети.

Политическата рецесия

Според Томислав Дончев единственото работещо решение е кабинет с явен мандат, който да свърши 10 съответни неща, измежду които е отключването на правосъдната промяна. Да прокара пътя на България към Шенген и еврозоната, да бъде признат бюджет и да се отпуши европейското финансиране.

„ Ще стигна и още по-далече – даже кабинет, чийто министър-председател авансово си подава оставката в Народното събрание, в случай че не свърши нещата до избран период “, съобщи Дончев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР