Обезпечен е с гаранции в размер на 5,1 млн. лв.Проверката

...
Обезпечен е с гаранции в размер на 5,1 млн. лв.Проверката
Коментари Харесай

АДФИ не констатират щета за бюджета София по договора с „Трейс Груп Холд“ за основен ремонт на Зона 4

Обезпечен е с гаранции в размер на 5,1 млн. лева

Проверката на АДФИ на публичните поръчки, попадащи в обсега на Зона 4 от централна градска част, стартира през февруари 2023 година и приключи с отчет на проверяващите на 11.07.2023 година По отношение на всички констатации на проверяващите Столична община възрази, като даде спомагателна информация и документи.

По нито един от проверяваните 6 контракта не е открита вреда за бюджета – няма непозволено усвоени или невъзстановени задатъци. Твърденията на АДФИ са само за вероятни опасности, които не са се осъществили при осъществяването на договорите и това е открито от проверяващите, които не установяват вреда за бюджета. Това може да бъде открито от обществената информация на страницата на АДФИ, в така наречен актове за начет, където Столична община не попада. Това важи за всички завършили контракти, в които видно от инспекцията на АДФИ, вреда не е открита, оповестиха от Столична община.

Столична община следи прецизно осъществяването на последния настоящ контракт – този на компания „ Трейс Груп Холд “ за дотъкмяване на главния ремонт към храм-паметника Ал. Невски. Договорът е гарантиран с гаранции в размер над 5,1 млн. лева, като всички предоставени задатъци са обезпечени на 100%. До момента на компанията реализатор е наложена глоба по закона за културното завещание в размер на 100 хиляди лева Всички глобите за веселба или некачествено осъществяване ще бъдат наложени при дефинитивно приемане на обекта, който към момента е в развой на осъществяване.

В хода на инспекцията е формиран единствено един акт за нарушаване, против който е предоставено стимулирано несъгласие от страна на Столична община. До момента АДФИ не се е произнесла по възражението. Поясняваме, че актът е единствено върху един от индикаторите за оценка „ К2 – Оценка по механически индикатори “, който съгласно проверяващите не давал опция да се оцени равнището на осъществяване, препоръчано във всяка оферта. Този индикатор образува единствено част от общата оценка, която се присъжда на участниците. Твърдението изрично не дава отговор на истината, по тази причина актът е оспорен и при положение, че възраженията не бъдат признати, ще бъде оспорен и пред съда.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР