Обезлесяването в бразилската част на Амазония е намаляло с 56,8

...
Обезлесяването в бразилската част на Амазония е намаляло с 56,8
Коментари Харесай

С 56,8% е намаляло обезлесяването в бразилската част на Амазония

Обезлесяването в бразилската част на Амазония е намаляло с 56,8 % през септември в съпоставяне със същия месец от миналата година, съобщи Ройтерс.

Според предварителните данни на бразилската организация за галактически проучвания общата повърхност на изсечените в Амазония гори през първите девет месеца на годината е намаляла с 49,5%.

Прекратяването на противозаконното обезлесяване е приоритет на президента Луиз Инасио Лула да Силва, откакто унищожаването на тропическите гори внезапно набъбна по време на ръководството на неговия предходник Жаир Болсонаро.

Обезлесяването и пожарите в Амазония нормално се усилват през август и септември, когато времето става по-сухо, отбелязва Ройтерс. През предишния месец обаче пожарите в района са намалели с 36%.

Въпреки че последните данни дават мотив за оптимизъм, Амазония продължава да е наранена от най-тежката суша за последните 40 години.

Спадът на равнището на водата в някои основни реки в района се отрази тежко на локалните общности, защото ограничи достъпа им до храна и питейни запаси.

Миналия месец Швейцария и Съединени американски щати подариха 8,4 млн. $ на бразилския фонд " Амазонка ", с цел да оказват помощ за опазването на най-голямата тропическа гора в света.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР