Обезлесяването в бразилската Амазонка унищожи площ, по-голяма от Катар през

...
Обезлесяването в бразилската Амазонка унищожи площ, по-голяма от Катар през
Коментари Харесай

Обезлeсяването на Амазонка се увеличило с 60% при Болсонару

Обезлесяването в бразилската Амазонка унищожи повърхност, по-голяма от Катар през 12-те месеца до юли, заяви Агенция Франс Прес.

Това демонстрират публични данни , оповестени в сряда.
 Амазонка с нов черен връх по обезлесяване
Амазонка с нов черен връх по обезлесяване

Темата бе повдигната и на предизборния спор в Бразилия

Наблюдава се спад по отношение на миналата година, само че внезапно нарастване като цяло при отиващия си президент Жаир Болсонару.  Под ръководството му средногодишното обезлесяване се е нараснало с 59,5 % по отношение на предходните четири години и със 75,5 % по отношение на предходното десетилетие.

11 568 квадратни километра горска повърхност е била унищожена в бразилската Амазонка от август 2021 година до юли 2022 година, съгласно годишната стратегия за следене на обезлесяването на националната галактическа организация INPE PRODES. Това е понижение от 11,3 % по отношение на миналата година, когато INPE о ткри 13 038 квадратни километра обезлесяване - или 15-годишен връх.
 Лула да Силва избавя Амазонка, в случай че го изберат за президент
Лула да Силва избавя Амазонка, в случай че го изберат за президент

Обезлесяването доближава нови черни върхове тази година

Припомняме, че новоизбраният президент на Бразилия, левият деец Лула да Силва, към този момент даде обещание да работи за нулево обезлесяване, когато встъпи в служба на 1 януари.

Експертите споделят, че по-голямата част от голите сечи и пожарите, които заличават Амазонка, са ориентирани към превръщането на тропическите гори в аграрни земи - изключително за фермите за добитък в Бразилия, най-големият експортьор на говеждо месо в света.

Активисти упрекват Болсонару, че предизвиква унищожаването с политиките си в поддръжка на агробизнеса и минното дело. Самият той намерено отхвърляше да разисква състоянието на Амазонка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР