Обещаването на пари ще доведе до прекомерна инфлация у нас.

...
Обещаването на пари ще доведе до прекомерна инфлация у нас.
Коментари Харесай

Александър Иванов: Българите обедняват два пъти по-бързо отколкото другите в ЕС

" Обещаването на пари ще докара до несъразмерна инфлация у нас. Тя изпреварва с 5-6% индикаторите в Европейски Съюз. Наблюдаваме два пъти по-висок ритъм на инфлация у нас спрямо този в Европа. Българите обедняват два пъти по-бързо в сравнение с другите в Европейски Съюз ". Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Иванов.

" Вземането на заеми за пълнене на хазната е без резултат, както и понижаване на Данък добавена стойност на хляба на нула. Мярката за повишение на прага на Данък добавена стойност и понижаване на данъчната ставка, не са противоинфлационни ограничения ", счита той.

" 25 стотинки отплата на литър гориво не е ориентирана към нито една целева група. Това не е и мярка, която лимитира потреблението. В интервала откогато се анонсира компенсацията, се видя растеж от 10-15 стотинки на горивата. Тя към този момент е изядена и резултатът от мярката ще е нулев. Повишение на приходите може да пребори инфлацията ", предизвестява Иванов.

Управляващите, съгласно него организират неведнъж препоръки, само че по този начин и няма импортиран бюджет, може би идната седмица.

" Критикувахме от предишното лято управлявщите за това, че в случай че не се компенсира бизнесът за тока и горивата, ще се стигне до несъразмерна инфлация. Европейски Съюз сподели, че няма по какъв начин България да бъде призната в еврозоната поради инфлацията, тя е със 7 % по-висока от средноевропейската " - акцентира националният представител.

" Когато България беше поканена с Хърватска бяхме по-добри от тях. Тя към този момент е поканена, а ЕЦБ понижи своята прогноза за България – с 1.6% растеж единствено след година " смяна ". За 1 година – 15 % инфлация ", припомня Иванов.

Компенсация за бизнеса, съгласно него, би трябвало да се направи и то не това, което дават сега и е насмешка. Александър Иванов напомня и за лъжата на Петков - 4.2 милиарда обезщетения за ток, а в формалния отговор се губят едни 3 млрд.лева.

" Управляващите се сбиват на 1 юни и на 2 юни демонстрират непристоен жест. Според правилника Христо Петров би трябвало да бъде глобен по-сериозно за неприличния си жест. На фона на 2 юни - Деня на Ботев, държанието му е неприемливо и не реализира резултата, който искаше.

Той може да има по-особено държание, само че не би трябвало да го придвижва в Народно събрание. А водещият съвещанието подцени случилото се и му наложи най-лекото наказване ", разяснява депутатът. Според него с ограниченията се гони популизъм, а не действителен антиинфлационен резултат.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР