Обещанията за разхлабване на мерките в Европа за коледните празници

...
Коментари Харесай

Смекчаването на противоепидемичните мерки в ЕС се отлага |

Обещанията за разхлабване на ограниченията в Европа за коледните празници може да не се спазят на фона на увеличаващия се брой новозаразени. Няколко европейски страни към този момент оповестиха стягане на противоепидемичните ограничения.

Франция

Франция отсрочва смекчаването на локдауна, поради увеличаващия се брой новозаразени. В края на предишния месец френските управляващи позволиха отварянето на нехранителните магазини, след което в страната броят на новозаразените още веднъж стартира да пораства. Очакваше се локдаунът в страната да бъде преустановен през идната седмица, предава Ройтерс.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че локдаунът може да бъде сменен с вечерен час в случай че новозаразените за денонощие са до 5000.

Германия

Очаква се в страната да бъдат въведени по-строги ограничения на фона на записания рекорден брой новозаразени от последните дни. Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че " наложените ограничения като затваряне на заведения за хранене и питейни заведения са незадоволителни, както и лимитираният брой на клиентите в магазините, са незадоволителни, за  да управляват разпространяването на ковид ", предава Ройтерс.

Обещанието на управляващите в страната беше ограниченията да не се трансформират преди 10 януари, само че поради увеличаващия се брой новозаразени, се чака въвеждането на повече ограничавания преди Коледа.

Различните провинции в страната към този момент вкарват нови ограничавания - от на следващия ден в Бавария хората няма да могат да напущат домовете си без основателна причина, до момента в който в провинциите с невисок брой новозаразени има въведен вечерен час.

Чехия

Правителството на Чехия разгласи, ново стягане на ограниченията единствено четири дни след смекчаването на рестриктивните мерки, предава Българска телеграфна агенция. Причината за решението на управляващите още веднъж е увеличеният брой новозаразени.

Властите оповестиха, че работното време на заведения за хранене, питейни заведения и други сходни заведения ще бъде понижено. От сряда се не разрешава продажбата на алкохол и потреблението на спиртни питиета навън.

Очаква се изключителното състояние в страната да бъде удължено до 11 януари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР