Обещанията от предизборната кампания са изпълнени, но предстои трудна работа.

...
Обещанията от предизборната кампания са изпълнени, но предстои трудна работа.
Коментари Харесай

Ще бъда кмет на всички софиянци. Какво обеща Васил Терзиев на първия си брифинг след балотажа

Обещанията от предизборната акция са изпълнени, само че следва сложна работа. В нея новият кмет на София ще се води от обществения интерес, битката с корупцията и съдействието с жителите, както и ще се стреми да завоюва доверието на всички столичани.

Това сподели Васил Терзиев от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) и „ Спаси София “ на конференция в понеделник, няколко часа откакто след втория тур от локалните избори.

Изявлението на Терзиев и екипа му идва ден след балотажа за столичен кмет, който претендентът завоюва с 175 044 действителни гласа. С това той победи съперничката си Ваня Григорова , и други леви и проруски обединения. Разликата сред двамата претенденти е под 5000 гласа .
Какво сподели Терзиев
В първата си конференция след изборите Терзиев благодари на хората, които са дали своят вот за него, и на партиите, които са го подкрепили. Новият кмет очерта три обещания, които той и екипът му са заложили преди предизборната акция, и които съгласно него са изпълнили. Обещанията са:
Да завоюват кметското място в София;Да обезпечат безапелационно посланичество измежду районните кметове;Да имат устойчиво посланичество и в Столичния общински съвет (СОС).

След втория тур на локалните избори ПП-ДБ и „ Спаси София “ в София, а в общинския съвет имат най-многобройната група от 23 съветници (от общо 61).

„ Сега следва по-трудното нещо, което е да потвърдим, че с изключение на да печелим избори, можем и да управляваме почтено и транспарантно “, сподели Терзиев пред медиите.

„ Можем да ви обещаем, че ще работим извънредно отговорно и стимулирано през тези 4 години това, което сме дали обещание, да се случи “, добави той.

Терзиев акцентира, че в ръководството на София ще се управлява от няколко съществени правилото:
Публичният интерес „ да бъде над всичко “;Гражданите и бизнесът да вземат участие във вземането на решения;Да се води дейна връзка с жителите, която да възвърне у тях доверието в общината.

Терзиев даде обещание още, че ще води дейна битка с корупцията и клиентелизма и че парите на столичани ще „ отиват по предопределение “. „ Ще бъда кмет на всички софиянци “, сподели най-после новият градоначалник.
Какво споделиха хората зад Терзиев
Освен Терзиев, в прескоференцията се включиха лидерът на листата за общински съветници на ПП-ДБ и „ Спаси София “ Борис Бонев , съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов , както и други представители на обединенията зад Терзиев.

Бонев назова триумфа на ПП-ДБ и „ Спаси София “ „ разгромна победа на досегашния модел “ на партия ГЕРБ , която управляваше столицата от 2005 година

„ Гражданите разпоредиха точно на нашето обединяване голямата отговорност да променим София “, добави Бонев и даде обещание новите ръководещи в общината да работят за това „ София да не я е позор да се огледа в огледалото. “

На въпрос с кои обединения от Столичния общински съвет ще се търсят партньорства, Бонев, който ще бъде предлагането на ПП-ДБ и „ Спаси София “ за ръководител на СОС, сподели, че екипът му ще бъде градивен, „ само че няма да вършим отстъпки и да влизаме в сделки “.

Кирил Петков акцентира растежа в кметските места по региони, които ПП-ДБ печели в този момент, по отношение на извоюваното от Демократична България на последните локални избори през 2019 година Тогава Демократична България завоюва изборите в 8 региона на София, а в този момент ПП-ДБ и „ Спаси София “ имат 19 районни кметове.

Петков благодари на „ другите десни гласоподаватели “, визирайки хората, които са подкрепили ГЕРБ и обединението „ Синя София “ ( - б.а.) на първи тур, а на балотажа са избрали Терзиев. „ Те направиха тази разлика “, сподели съпредседателят на ПП-ДБ, макар че съгласно социологическите организации повече от 50% от гласувалите за ГЕРБ на първия тур след това са подкрепили Ваня Григорова.

Успехите на ПП-ДБ в други градове като Варна, също бяха упоменати от Петков.
Кой е Васил Терзиев
Терзиев беше на София. За кандидатурата му, четири месеца преди вота.

Терзиев е бизнесмен и вложител, съосновател на софтуерната компания „ Телерик “ , продадена за повече от 260 млн. $. Предизборната му акция, свързани с принадлежността на членове на фамилията на Терзиев към структурите на комунистическата Държавна сигурност (ДС).

Кандидатът на ПП-ДБ и „ Спаси София “ неведнъж на роднините си.

На в София Терзиев завоюва 31,8% поддръжка (119 121 гласа). Ваня Григорова беше втора с 21,6% (80 875 гласа).
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР