Обещания, че пътуването до Космоса ще стане също толкова нормално,

...
Обещания, че пътуването до Космоса ще стане също толкова нормално,
Коментари Харесай

Туристи на ръба на Космоса - Брансън постигна най-голямата си мечта

Обещания, че пътуването до Космоса ще стане също толкоз обикновено, по отношение на всяка точка на света, чуваме от години. Оказа се обаче, че осъществяването на сходни туристически полети не е толкоз лесна задача. А след години отсрочване,  Virgin Galactic най-накрая реализира своя първи сходен полет.
 Ричард Брансън, Virgin Galactic и детската му фантазия да построи хотел в Космоса
За какво още мечтае Ричард Брансън

Детска фантазия за осъществяване

Вчера, 10 август, корабът-носител VMS Eve излетя от Spaceport America в щата Ню Мексико. 50 минути по-късно всичко вървеше по проект и ракетата Unity се отдели от него. А скоро след това пасажерите получиха позволение да разкопчаят коланите си и да усетят нулевата гравитация на надморска височина от цели 85 км. Незабравимото прекарване продължи едвам няколко минути, след което те се насочиха назад към земята за сполучливото кацане малко повече от час след излитането.

Welcome back to Earth,! Our pilots, crew and spaceship have landed smoothly at Spaceport America, New Mexico.
— Virgin Galactic (@virgingalactic)
На борда на първия туристически полет на компанията на Ричард Брансън бяха трима души. 18-годишната Ана Майерс и 46-годишната Кейша Шахаф станаха първата двойка майка и щерка, летящи дружно в Космоса. Те имаха шанса да завоюват билети за пътуването в извършено преди време съревнование.

That magical moment when your dreams comes true
— Virgin Galactic (@virgingalactic)
А компания им правеше Джон Гудуин - вторият човек с заболяването на Паркинсон, претърпял това " изцяло сюрреалистично " прекарване. За него той е платил сумата от 250 хиляди $ и е бил първият, който го е направил, в лист от общо 800 искащи. Въпреки това минават 10 години от заплащането до качването му в ракетата. А какъв брой ще би трябвало да чакат останалите, никой не може да каже.

Behind every astronaut number is a new story, revealing the unique ways we're all connected to space. We can't to see what they will achieve on August 10!
— Virgin Galactic (@virgingalactic)
След като се върнаха назад на Земята, тримата галактически туристи участваха в конференция, на която споделиха пресните си страсти. Те бяха единомислещи, че да гледат нашата планета отвисоко е " най-удивителната част " от цялото пътешестване, предава CNN.

The feather has been lowered and VSS Unity is now a glider, headed back to the runway at Spaceport America.
— Virgin Galactic (@virgingalactic)
От Virgin Galactic споделиха видео, в което се вижда по какъв начин Ричард Брансън се просълзява след сполучливото завършване на първата подобна мисия. Самият той доста добре познава чувството, защото преди две години също полетя с VMS Eve, с цел да промотира туристическата услуга на компанията си.
 Джеф Безос, Blue Origin, New Shepard и първият пътнически полет на компанията в Космоса
И Джеф Безос полетя в Космоса

Четири минути, които трансформират живота ти

Идеята за пътувания със аероплан до ръба на Космоса милиардерът споделя за пръв път още през 2004 година И тогава е оптимист, че ще успее да я реализира в доста къси периоди - до 2007 година Оказва се обаче, че сметките му са били криви. През 2014 година по време на тестови полет летателната машина се разрушава, само че не съумява да разбие и фантазията му. Компанията на Джеф Безос Blue Origin пък съумя да го изпревари, трансформирайки се в първата, осъществила няколко сполучливи туристически полета. Но не щеш ли и Брансън най-накрая може да се похвали с триумф, въпреки и много просрочен.

Amazing watching with Keisha and Anastatia’s family in Antigua and Barbuda. Tears of joy!
— Richard Branson (@richardbranson)
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР