Обещаните промени във Facebook започват да се случват една по

...
Обещаните промени във Facebook започват да се случват една по
Коментари Харесай

Facebook ще дава приоритет на новините от регионални медии

Обещаните промени във Фейсбук стартират да се случват една по една. Основателят на мрежата Марк Зукърбърг заяви в профила си за последната оригиналност - приоритет към този момент ще се дава на вести от локални, районни медии.

Засега мярката е въведена единствено в Съединени американски щати, само че се чака да обхване и останалите страни.

" Хората непрекъснато ни споделят, че желаят да виждат повече локални вести във Фейсбук. Местните вести ни оказват помощ да разберем най-значимите проблеми в обществото ни и въздействат на живота ни. Изследване сочи, че четенето на районни вести е непосредствено обвързвано с гражданската ангажираност. Хората, които знаят какво се случва към тях, е по-вероятно да се ангажират с даден въпрос и да провокират смяна ", написа Зукърбърг.



В началото на годината Фейсбук разгласи, че приготвя огромни промени, които да подобрят прекарването за потребителите в мрежата. В News Feed секцията към този момент ще се дава преимущество на постове и фотоси на фамилията и приятелите за сметка на наличието от търговски марки, медии, известни персони и други страници, в случай че това наличие не бъде подсилено под формата на реклама.

Самият Зукърбърг разгласи, че персоналното му предизвикателство за 2018 година е " да оправи Фейсбук " и хората да прекарват по-смислено времето си там.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР