Обещанието на Великобритания да плати между 40 и 44 млрд.

...
Обещанието на Великобритания да плати между 40 и 44 млрд.
Коментари Харесай

Великобритания няма да плати нищо за Брекзит без споразумение по всички теми с ЕС, заяви Мей

Обещанието на Англия да заплати сред 40 и 44 милиарда евро по сметката за развода с Европейски Съюз е изискване, което ще бъде изпълнено единствено в случай че бъде контрактувано бъдещо съглашение с Евросъюза, сподели през днешния ден в английския парламент министър председателят Тереза Мей, представена от международните организации и Българска телеграфна агенция. " Ако не се договорим за такова партньорство, то тогава и тази оферта слиза от масата ", сподели тя.

Британският министър председател изясни и за така наречен " цялостно сходство на регулациите ", което Обединеното кралство ще резервира с тези на Европейски Съюз по въпроси, засягащи Република Ирландия, за да се избегне твърда граница сред нея и английската провинция Северна Ирландия. Именно това бе последният компромис, който разреши съглашението сред Лондон и Брюксел, позволяващо да се премине към втория стадий на договарянията - за бъдещите връзки сред тях след развода.

Според Мей до тази дефиниция ще се прибегне единствено в краен случай. " Ние имаме вяра, че естественото решение на този въпрос ще пристигна със съглашението, което ще реализираме посредством договаряния с Европейски Съюз ", уточни тя.

Мей сподели, че Брекзит е неповторимо предизвикателство за Северна Ирландия, която ще напусне Европейски Съюз като част от Англия, и за Ирландия, която ще остане в Европейски Съюз. Тя се зарече да отбрани статута на Северна Ирландия като част от единния пазар на Обединеното кралство, с което удостовери, че тази територия ще излезе от общия пазар и митническия съюз на Европейски Съюз.

" Не може да се слага под подозрение нашето твърдо желание да избегнем бариери по направление както север-юг (Северна Ирландия - Република Ирландия), по този начин и изток-запад (Великобритания - Северна Ирландия) ", акцентира Мей.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (306)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР