Обещах на българите да имат най-добрите ваксини, затова, докато се

...
Обещах на българите да имат най-добрите ваксини, затова, докато се
Коментари Харесай

Борисов: Всеки да си гледа ангажиментите, докато се състави нов кабинет

Обещах на българите да имат най-хубавите ваксини, по тази причина, до момента в който се сформира друго държавно управление, е значимо всеки ден да си гледаме уговорките. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който дружно със здравния министър проф. Костадин Ангелов и шефа на Изпълнителна организация по медикаментите Богдан Кирилов инспектира нова доставка на 62 010 дози от препарата на " Пфайзер ".

" Докато се сформира другото държавно управление, значимо е всеки ден да си гледаме уговорката. Обещах на българите да имат най-хубавите ваксини, гратис и непринудено. Пускайте " зелени коридори ", пускайте ги и при персоналните лекари . Това е единственият късмет да се оправим с епидемията ", сподели Борисов.

До края на април в страната ще дойдат 700 хиляди дози РНК ваксини. Това рапортува министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

" Вече сме спокойни, че всички искащи ще могат да си слагат осведомителна РНК ваксина. Напливът за нея е огромен ", сподели здравният министър. И съобщи, че няма терзания за темпа на имунизацията, както и че са обезпечени количества от медикамента " Ремдесивир " и дезинфектанти до септември.

През април от имунизациите на Модерна се чакат 90 хиляди, от Джонсън и Джонсън - 40 хиляди, тъй че българите могат да избират ", сподели Борисов.

Той благодари на страните от Европейски Съюз и на Европейска комисия, които са се съгласили да отделят от техните ваксини за прилагане в България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР