Обемите на износ на оръжие от България са се увеличили

...
Обемите на износ на оръжие от България са се увеличили
Коментари Харесай

Отстраненият директор на Кинтекс: България изнася оръжия за Украйна чрез посредници

Обемите на експорт на оръжие от България са се нараснали 3-4 пъти от началото на войната в Украйна. Заводите наемат повече служащи, които работят на три смени. Това съобщи пред NOVA отстраненият шеф на “Кинтекс” Александър Михайлов.
Михайлов твърди, че след 24 февруари са подписани нови контракти на стойност 2 милиарда лв..
“Това са стотици милиони изгубени за българската икономика”, сподели оръжейният специалист, който счита, че посредством тези контракти България доставя оръжие на Украйна посредством медиатори.
“Кинтекс” в никакъв случай не е изнасял оръжие за Украйна или Полша и Чехия, за които се допуска че са директни точки към Украйна”, съобщи Михайлов.
“Но оръжията, които виждаме да се употребяват в боевете в Украйна са същите, които се изнасят от България”, разясни той.
Александър Михайлов отхвърли да е развивал редом оръжейна активност с частни компании, до момента в който е бил шеф на “Кинтекс”. Според него освобождението му от служба е обвързвана с “таен експорт на оръжия”.
“Хипотезата, която имам е, че в случай че се цели скрито да се достави оръжие в Украйна, то едно ново управление на “Кинтекс” може да извърши тази задача”, сподели Александър Михайлов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР