Обемът руски газ, закупен от Испания през миналата година, се

...
Обемът руски газ, закупен от Испания през миналата година, се
Коментари Харесай

Докато повечето страни от ЕС спряха доставките на руски газ, тази държава ги увеличи с 55%

Обемът съветски газ, закупен от Испания през предходната година, се е нараснал с към 55% по отношение на 2021 година. Това демонстрират данните на Корпорацията за стратегически запаси от петролни артикули, заяви ТАСС. Испания купува от Русия полутечен природен газ.

Както е известно, доста страни от Европейски Съюз, включително и България, оповестиха през втората половина на предходната година, че се отхвърлят от доставките на съветски газ, без значение че той не попада под глобите на Европейски Съюз.

По-конкретно, през предходната година Испания е закупила от Руската федерация еквивалента на 56 021 гигаватчаса газ. По този метод, през 2022 година Русия заема четвърта позиция по размер на доставките на синьо гориво за Испания, след Съединени американски щати, Алжир и Нигерия.

Само за декември предходната година, размерът съветски газ, закупен от Испания, се е нараснал с съвсем 30% по отношение на същия интервал на предходната година. Така през първия месец от зимния сезон, Русия беше третият максимален снабдител на синьо гориво за Испания, след Съединени американски щати и Алжир.
 Испания стана най-големият в света вносител на съветски полутечен газ
Европейската страна, която стана най-големият в света вносител на съветски полутечен газ

За което похарчи забележителна сума
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР