Обемът от информация, който можем да споделим, без да попречим

...
Обемът от информация, който можем да споделим, без да попречим
Коментари Харесай

Прокурорите, разследващи TAD Group, нямало да получават указания отгоре

Обемът от информация, който можем да споделим, без да попречим на следствието, ще бъде изнесен в медиите. Този случай е от съществено публично значение и няма какво да крием, само че няма да минаваме границата и да попречим на следствието ". Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев във връзка следствието за изтеклите персонални данни от базите на Националната организация за приходите (НАП), само че отхвърли да заяви елементи.

Той не отговори на въпроса дали притежателят на TAD Group Иван Тодоров ще бъде арестуван незабавно на летището на прибиране в България или ще бъде свикан за разпит. Преди дни Тодоров съобщи, че за него е неразбираемо за какво и в какво е упрекнат. За него е издадена европейска заповед за арест, откакто управляващите не са го разкрили на адреса му в България. Той е упрекнат в за приключването на персонални данни от базите на Национална агенция за приходите.

" Няма да разясня дейности по следствието. Това решение е на наблюдаващите прокурори и съответните проверяващи органи. От мен желаете да взема решения, които не са от моята подготвеност. Това ще го решат сътрудниците и считам, че ще постъпят както е съгласно закона ", сподели Гешев.

" Аз знам какви са кардинално процедурите. Но каквото и да разясня, след това умерено ще бъде оценено, че аз споделям на прокурорите, заповядвам и влияя върху вътрешното им разбиране. Няма такова нещо. Има си екипи, които работят ", сподели Гешев и добави, че през последните години в профилираната прокуратура работят екипи, а решенията не се вземат еднолично. Той напомни, че Иван Тодоров към този момент е упрекнат, само че следва обвиняванията да му бъдат предявени.

" Работят екипи от проверяващи, има наблюдаващ прокурор, те ще преценяват ", сподели Гешев.

" В момента, в който съберем доказателства, които са безапелационни и няма да попречат на възможни бъдещи дейности по следствието, ще ги изнесем напълно намерено ", добави още той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (88)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР