Обемът на сделките с ценни книжа на компании, листвани на

...
Обемът на сделките с ценни книжа на компании, листвани на
Коментари Харесай

Обемът на сделките на Пекинската фондова борса достигна 1,5 млрд. долара

Обемът на покупко-продажбите с скъпи бумаги на компании, листвани на Пекинската фондова борса в първия ден на търговията, надвиши 9,57 милиарда юана (приблизително 1,5 милиарда долара). Това заяви в понеделник шанхайският финансов вестник Zhengquanbao, представен от.

По негови данни, акциите на 10 компании са се повишили приблизително със 199,8%, а други 71  са претърпели колебания, демонстрирайки както напредък, по този начин и спад.

Пекинската фондова борса публично стартира работа в понеделник сутринта, като тази платформа е предопределена най-вече за транзакции сред дребни и междинни предприятия. Към момента показва скъпи бумаги на 81 компании.

Както китайските управляващи прецизираха по-рано, Пекинската фондова борса ще играе основна роля в развиването на новаторския капацитет на националните предприятия. Регистрираният й капитал е 1 милиард юана (около 156 милиона $ по настоящия обменен курс).

На 2 септември китайският президент Си Дзинпин разгласи проект за разкриване на нова фондова борса в столицата на страната по време на Китайския интернационален търговски панаир на услугите. Пекинският орган за надзор на пазара записва борсата на 3 септември. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР