Обемът на продажбите на дребно на алкохолни напитки (без бира,

...
Обемът на продажбите на дребно на алкохолни напитки (без бира,
Коментари Харесай

Ръст в продажбите на дребно на алкохол в Русия

Обемът на продажбите на дребно на алкохолни питиета (без бира, питиета въз основата на бира, сайдер, поаре и медовина) от януари до март 2022 година нараства с 3,9 % по отношение на същия интервал на миналата година и възлиза на 52 млн. декалитра (един декалитър е еднакъв на 10 литра - бел. ред.). Само за март данните сочат нарастване с 6,6 % до 18,3 милиона декалитра. Това сочат данни на Националния съюз за отбрана правата на потребителите в Русия, представени от ТАСС.

Обемът на продажбите на дребно на слабоалкохолни питиета (с алкохолно наличие не повече от 9 процента) за първото тримесечие нараства с 97,6 %, до 3,7 милиона декалитра, до момента в който през третия месец от годината растежът над троен, достигащ размери от 1,3 милиона декалитра.

Обемът на продажбите на дребно на водка в Русия през първото тримесечие на 2022 година се е нараснал с 6,2 % в съпоставяне със същия интервал на предходната година и възлиза на 18,1 милиона декалитра.

Обемът на продажбите на дребно на водка през интервала януари - март 2022 година се равнява на 18,1 млн. декалитра, което е нарастване със 106,2 % по отношение на регистрираното равнище за същото тримесечие година по-рано. Само през март са продадени 6,4 млн. декалитра, растеж от 110,4 % спрямо осъществената продукция през март 2021 година.

Според специалистите, размерът на продажбите на дребно на коняк се е нараснал през първото тримесечие на годината с 2,2 % и възлиза на 2,99 милиона декалитра, а през март - с 4,8 %, до 1 милион декалитра.

Продажбите на шампанско и пенливи виновност за същото тримесечие се усилват с 5,8 % и възлизат на 4,5 млн. декалитра, до момента в който през март растежът е 5,7 %, съответстващо на осъществени 1,5 милиона декалитра.

Продажбите на дребно на виновност през тримесечието нарастват с 3,4 %, до 12,4 милиона декалитра, а през март - с 6,4 %, до 4,5 милиона декалитра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР