Обемът на новата операционна система с по-малък с 2GB, в

...
Обемът на новата операционна система с по-малък с 2GB, в
Коментари Харесай

Microsoft подготвя олекотена платформа Windows 10 Lean

Обемът на новата операционна система с по-малък с 2GB, вследствие на унищожаване на редица ненужни файлове

Нова версия на Windows 10 идва с 2GB по-малък размер за работа на ултрабуци и по-слаби офис компютри

Очакваната актуализация Redstone 5 може да се окаже последното огромно обновяване на Windows 10, а по-късно Microsoft да пуска единствено незначителни ъпдейти, свързани най-много със сигурността на операционната система.

За сходен сюжет в развиването на най-популярната десктоп платформа загатна по-рано този месец шефът на Microsoft Сатя Надела в изявление за Блумбърг. Същевременно, компанията възнамерява да пусне олекотена версия на Windows 10, наречена Lean, информация за която се появи тази седмица от разработчик, конфигурирал бета версия на Windows 10 с Redstone 5.

Участникът в програмата за тестване е забелязал в листата за избор на операционна система новата Windows 10 Lean, която е с 2GB по-лека от останалите дистрибуции. В нея са отстранени ненужни в някои случаи файлове, включително драйвери за CD и DVD устройства, тематики и други, които потребителят не употребява, изключително в случай че разполага със актуален ноутбук без оптично устройство.

Не е изключено Microsoft да създава Windows 10 Lean за по-слаби офисни компютри. Като цяло, функционалността на олекотената версия не се разграничава от тази на останалите платформи, само че тя има доста по-малък размер.
още по тематиката
Самата Windows 10 може скоро да отстъпи място на друга платформа, в случай че се съди по изказването на Сатя Надела пред Блумбърг по-рано този месец. По неговите думи, Windows 10 към този момент не се явява основен артикул и разработчиците, ангажирани с развиването на платформата, се пренасочват към нови планове.

Оттук идват и догатките, че Redstone 4 ще бъде последното огромно обновяване на операционната система. Следващите актуализации евентуално ще касаят най-вече сигурността на Windows 10. Към момента обаче за наследника на Windows 10 не се знае нищо.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР