Обемът на използвания текстил - дрехите втора употреба, изнасян от

...
Обемът на използвания текстил - дрехите втора употреба, изнасян от
Коментари Харесай

ЕС: Износът на използвания текстил за Африка и Азия се е утроил

Обемът на потребления текстил - облеклата втора ръка, изнасян от Европейски Съюз, се е утроил за последните две десетилетия, сочи отчет на Европейската еколологична организация (ЕЕА), оповестява ДПА. Авторите му настояват, че голяма част от извадения от приложимост или дарен текстил се изнася в Африка или Азия, защото самата Европа има стеснен потенциал за неговото наново потребление или преработване.

" Общоприетото разбиране, че употребяваният текстил влиза в приложимост в тези райони не дават отговор на действителността ", означават специалистите. Според тях ориста на тези текстилни произведения остава неразбираема.

През 2000 година от Европейски Съюз са изнесени към 550 000 тона текстилни произведения, а през 2019 година те към този момент са 1,7 милиона тона.

" По-голямата част от този текстил отива за повторна приложимост на място, а който не е кадърен за такава приложимост завършва на сметищата или в неофициалните вериги на боклуци ", се показва в отчета.

През 2019 година 46% от потребления текстил е бил изнесен в Африка, а 41% в Азия, където е бил подбран и обработен. По-голямата част е била употребена за материал в индустрията, а останалото е било изпратено до други страни в Азия или Африка. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР