Обемът на износа на индийски чай за Русия нараства и

...
Обемът на износа на индийски чай за Русия нараства и
Коментари Харесай

Русия увеличава вноса на индийски чай - в каква валута са разплащанията

Обемът на износа на индийски чай за Русия нараства и ще продължи да пораства, съветските компании се потвърдиха като надеждни вносители. Това споделя за ТАСС Умеш Пундир, формален представител на най-големия производител на чай в Индия Goodricke Group Limited. Страната е сред 10-те най-големи производители и експортьори на чай в света.

" На фона на общата обстановка в света и събитията в Украйна, търсенето на разнообразни артикули в Русия набъбна, в това число и на чай. Търсенето се усили. Предполагаме, че ще продължи да пораства. Тези, с които си сътрудничим дълго време в Русия, са се посочили като надеждни купувачи, споделя доставчикът.

По думите на Пундир, през последните месеци не е имало проблеми с доставката на чай в Русия от Индия, като се употребяват услугите на транспортна компания.

Представителят на най-големият производител на чай в Индия прецизира, че заплащането на стоката е в индийски рупии.

Той изяснява, че в Русия се търси чай от разнообразни сортове. " Имаме доста типове чай, изнасяме го според от потребностите на купувача. Чаят е сезонен артикул, първата годишна продукция стартира през март, това е чай от премиум категория ", споделя Пундир.

Той изяснява, че цената на индийския чай тази година съвсем не се е трансформирала. " Последният път цената се усили през 2020 година, а през 2021 година падна, в този момент е уравновесена. Поради обстоятелството, че търсенето пораства, ние не покачваме цената. Но естествените аргументи могат да повлияят на цената на чая. Например, имаше тежки наводнения в Асам, заради такива обстановки цената на чая пораства ", добавя доставчикът.
 Шри Ланка ще заплаща петролен дълг от $251 милиона към Иран с чай
Шри Ланка ще заплаща петролен дълг от $251 милиона към Иран с чай

Всеки месец Шри Ланка ще изпраща чай на стойност 5 милиона долара
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР