Обемът на индустриалното производство в Германия през юни се е

...
Обемът на индустриалното производство в Германия през юни се е
Коментари Харесай

Изненадващ спад на индустриалното производство във ФРГ

Обемът на индустриалното произвеждане в Германия през юни се е свил с 1,3% по отношение на май. Това заяви Министерството на стопанската система и технологиите на Федералната република.

Това се случва обратно на упованията на анализаторите, интервюирани от портала DailyFХ, които предвидиха тъкмо противоположното – растеж от 0,5%.

Освен това, индикаторът за месец май бе преразгледан: в този момент министерството прави оценка промишленият спад на 0,8% вместо първичните 0,3%.

При това, индустриалното произвеждане в Германия, като се изключи енергийния и строителния бранш, понижа през юни с 0,9% по отношение на май. Обемът на произвеждане на артикули с производствено-техническо предопределение се сви с 2,9%, а на потребителски артикули набъбна с 3,4%, заяви РИА Новости.

„ В съпоставяне с февруари 2020 година, месец преди въвеждането на рестриктивните мерки в Германия поради пандемията, производството през юни 2021 година е с 6,8% по-ниско, като тук се регистрират сезонните и календарни съмнения “, означават от икономическото министерство. 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР