Обемът на доставките на китайски автомобили и резервни части за

...
Обемът на доставките на китайски автомобили и резервни части за
Коментари Харесай

Какви китайски стоки внася най-много Русия

Обемът на доставките на китайски коли и аварийни елементи за Русия към момента доближава 17-18% от общите доставки на артикули от Китай. Този тип артикули към този момент станаха главен " мотор " на растежа на вноса от Китай за Русия, заяви " Комерсант ".

Освен разнообразни марки коли и аварийни елементи, отпред в листата на бързо нарстващите вносни китайски артикули се включват и: съоръжение и машини, които съставляват 16-18% от вноса, потребителски артикули (които съставляват 20%), както и електроника.

Изданието прецизира, че размерът на вноса на контейнери от Китай за Русия е надхвърлил 13 милиона тона тази година, по думите на ръководителя на информационно-аналитичния център на компанията " Модул ", Марина Овсяникова.

Отбелязва се, че на фона на санкционния напън по отношение на Русия, китайските артикули стремглаво заместват западните. По думите на заместител генералния шеф по развиването на групата компании " Бизнес линии ", Дмитрий Хрушчалев, повече от 90% от сменените западни артикули с китайски, съставляват съоръжение за промишлени предприятия, както и компютърни съставни елементи и авточасти.
 Русия си върна шампионата на максимален снабдител на нефт за Индия и Китай
Русия си върна шампионата на максимален снабдител на нефт за двете страни в света с най-многобройно население

Тя изпревари Саудитска Арабия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР