Обемът на добив на петрол в Аржентина през декември възлиза

...
Обемът на добив на петрол в Аржентина през декември възлиза
Коментари Харесай

Аржентина увеличи обема на добива на петрол до максимума от 2012 г.

Обемът на рандеман на нефт в Аржентина през декември възлиза на 559 хиляди барела дневно, което е най-високата цифра от 2012 година Това оповестиха от пресслужбата на държавното управление на страната, предава ТАСС. 

" През декември са създадени 559 000 барела дневно, което надвишава цифрите за ноември - 557 000 дневно. Няма такива индикатори от октомври 2012 година ", се споделя в отчета.

По данни на управляващите, 38% от производството идва от неконвенционални въглеводороди. " През годината производството им се е нараснало с 64% ", означиха от държавното управление. Основен принос имаше находището Vaca Muerta, което произвеждаше 212 хиляди барела неконвенционален петрол (шистов петрол и нефт от плътни резервоари) дневно през декември.

Обемът на рандеман на газ през предходната година възлиза на 129 милиона кубически метра дневно. " Много сме удовлетворени от изключителното произвеждане, което постигнахме през 2021 година Ние счупихме индустриални върхове в продължение на няколко месеца поред, произвеждайки толкоз неконвенционален газ, колкото в никакъв случай не е бил създаван в Аржентина. Неконвенционалният газ съставлява 54% от производството на газ в Аржентина ", сподели Дарио Мартинес, секретар по енергетиката в министерството на стопанската система на Аржентина. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР