Обективен провал за България, според ДПС, е шестнайсетият доклад на

...
Обективен провал за България, според ДПС, е шестнайсетият доклад на
Коментари Харесай

Евродокладът е обективен провал за България според ДПС

Обективен неуспех за България, съгласно Движение за права и свободи , е шестнайсетият отчет на Европейска комисия за напредъка на страната ни по механизма за съдействие и инспекция.

Лидерът на придвижването Мустафа Карадайъ заключи противоположните оценки на ръководещите от ГЕРБ и опозицията в лицето на Българска социалистическа партия: смятам, че в случай че обединим оценките на другите парламентарни групи, можем да създадем обща оценка, която е комбиниране на двете - " справедлив неуспех ".

В заключението на отчета се споделя, че окончателните резултати предстоят да се видят, съгласно Европейска комисия би трябвало да се резервира позитивната наклонност, преведе, по личните му думи, " от брюкселски на български " констатациите той. Карадайъ напомни, че в българския език има разбиране, което може да се употребява в съответния случай - за двойното позитивно отричане - " да, да, но.. " или " да, бе, да ".

Лидерът на Движение за права и свободи не отхвърли, че к омисията регистрира забележителен прогрес по рекомендациите , само че финален резултат следва да забележим. Напредък имало в правосъдната власт, в частност в законодателната активност.

Твърденията по-рано на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че в случай че партията на Борисов е имала три поредни мандата във властта, наблюдението към този момент е щяло да отпадне, водачът на Движението разяснява - ГЕРБ може да се оправдава за несвършената работа и с климатичното време, само че оправдаването с другите , изключително в обстановката, в която се намираме, не прави работа . С дребни изключения от 2009 г до момента ГЕРБ са на власт, напомни Карадайъ.

Колегата му Йордан Цонев обърна внимание , че рецензиите за промяната в прокуратурата на д есни партии, най-много " Да България " на някогашния правосъден министър Христо Иванов, не са споделени в отчета на Еврокомисията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР