Обекти на набезите му са били бирария „Тангра“, ресторантите „Сити

...
Обекти на набезите му са били бирария „Тангра“, ресторантите „Сити
Коментари Харесай

4 години затвор за кражби от заведения в Русе

Обекти на набезите му са били бирария „ Тангра “, заведенията за хранене „ Сити хаус “ и „ Старият Русчук “

Районен съд – Русе осъди 59-годишния В. К. на 4 години отнемане от независимост за осъществените от него обири при рисков рецидив от три заведения в гр. Русе.

Подсъдимият водел бездомнически метод на живот, не работел и бил неведнъж осъждан, като последно излязъл от пандиза на 28.11.2019 година В интервала 12.05.2020 година – 30.03.2021 година решил да открадне хранителни артикули и алкохол за лична консумация, както и движимости, които да продаде, с цел да си набави парични средства.

На 12.05.2020 година изчакал работата в ресторант „ Старият Русчук “ да завърши и личният състав да си тръгне, и прескочил заключената врата, водеща към двора на заведението. От хладилните витрини взел 7 бири от 500 мл, 4 кг кашкавал и 8 кг сирене. Три от бирите изпил още преди да напусне обекта.

Отново в късните часове на 19.10.2020 година влезнал в лятната градина на ресторант „ Сити хаус “ след приключването на работния ден. От рафт под бара взел длъжностен мобилен телефон „ САТ “. Още на идващия ден чиновниците открили неналичието, прегледали записите от камерите за видеонаблюдение и алармирали органите на Министерство на вътрешните работи.

На 30.03.2021 година бирария „ Тангра “ не работела с клиенти и личният състав правил главно разчистване. Вратата била затворена, само че незаключена. Подсъдимият я отворил, влезнал в двора и взел намиращия се там велосипед. Действията му били снимани от инсталираните камери.

Тъй като В. К. не се признал за отговорен, Районен съд – Русе в 6 съвещания е разпитал голям брой очевидци и движимости лица, след което е признал подсъдимия за отговорен в това, че в изискванията на рисков рецидив е лишил описаните движимости на обща стойност 575,13 лева За такова действие законодателят е планувал наказване отнемане от независимост от две до 10 години. Районен съд – Русе е наложил на В. К. 4 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим. Приспаднато е било времето, през което лицето е било с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, считано от 23.03.2022 година Съдът е постановил наложително лекуване на подсъдимия, което да се организира през време на изтърпяване на наказването отнемане от независимост.

Присъдата предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Окръжен съд - гр. Русе.

Съгласно член 16 от Наказателно-процесуален кодекс подсъдимият се счита за почтен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР