Обединява ни коалиционната програма на правителството. Понякога се разминаваме в

...
Обединява ни коалиционната програма на правителството. Понякога се разминаваме в
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Стабилността на коалицията е гарантирана

Обединява ни съдружната стратегия на държавното управление. Понякога се разминаваме в своите визии, от време на време се губи връзката. Въпреки това стабилността на обединението е обезпечена. Това съобщи в предаването Сутрешен блок по Българска национална телевизия ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Може би би трябвало да се ускори разговора в съдружните сътрудници. Тези разногласия е хубаво въпреки всичко да не стават чрез медиите, тъй като това е минус. Засега този проблем е изчистен, само че може отново да изникне в бъдеще. В този смисъл от време на време се търси и ПР резултата, обаче той би трябвало да има някаква доза, някаква граница, уточни Караянчево и още един път увери, че няма никаква държавна рецесия.

По отношение на подадените три министерски оставки, тя разясни, че оставките са импортирани единствено при премиера, само че не и в Народното събрание и занапред ще се види дали тези оставки ще бъдат признати.бн

Не са обсъждани нови имена на министри, или най-малко аз не съм взела участие в разискването на нови имена. След понеделник ще бъде оповестено всичко, уповавам се, добави още ръководителят на Народното събрание.

По нейните думи Валентин Радев, Красимир Нанков и Ивайло Московски постъпиха извънредно почтено.

Дадоха виновни и способени отговори. Нито един път не сложиха на напред във времето себе си. Ние усещаме пулса на обществото. Затова дръзвам да настоявам, че тримата министри постъпиха извънредно почтено, сподели тя и добави, че тримата ще се завърнат в Народното събрание като народни представители, защото са експерти.

Относно вчерашното изказване на президента Румен Радев Караянчева изрично съобщи, че няма бягство от отговорност по отношение на подадените оставки и случая край Своге.

Няма бягство от отговорност, прокуратурата се задейства, върви следствие. Струва ми се, че президентът Радев има нетърпимост към ръководещото болшинство. Той се нарежда като главен опозиционер в българската политика.

За новия политически сезон Караянчева изясни, че дебатът за коланите ще влезе в Народното събрание, както и законопроекта за хората с увреждания и закона за обществените услуги.

Закона за бюджета постоянно е най-после, само че той е най-дебатирания и забавен, изключително когато в този момент имаме към 2 милиарда остатък, добави тя.

Предстои и много работа по Изборния кодекс, тъй като има терзания към машинното гласоподаване, приключи Караянчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР