Обединилите се за изборите патриоти - ВМРО, Воля и НФСБ

...
Обединилите се за изборите патриоти - ВМРО, Воля и НФСБ
Коментари Харесай

Патриотите стартират подписка за забрана на ДПС

Обединилите се за изборите патриоти - Вътрешна македонска революционна организация, " Воля " и НФСБ - желаеха закриването на Движение за права и свободи.
С тази цел те предизвикаха национална подписка.
" Ние, „ БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ И НФСБ ", считаме, че с политическата си активност и изявите на политическото си управление партия Движение за права и свободи демонстрира, че е антибългарска, противоконституционна, етническа партия. Приканваме всички българи да се включат в инициираната подписка, която ще бъде импортирана в прокуратурата на Република България, с искане за иницииране на произвеждане по реда на Глава пета от Закона за политическите партии по отношение на преустановяване на Политическа партия „ Движение за права и свободи " на съображение член 40, алинея 1, т. 2 от ЗПП ", пишат те в известие до медиите през днешния ден.
Цитираният член 40, алинея 1, точка 2 от Закона за политическите партии гласи:
" Чл. 40. (1) Софийски градски съд постановява разформироване на политическа партия единствено в случаите, когато:
2. активността и опонира на наредбите на Конституцията ".
Всеки пълновръстен искащ може да се подпише. Бланка може да се изтегли от уеб страниците на Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване, " Воля " и НФСБ. Такива има и във всички клубове на партиите в страната, указват от обединяването. Подписаните да се изпращат в централата на Вътрешна македонска революционна организация на столичната ул. " Пиротска " 5, насочва прессъобщението.
Ще има и пунктове за събиране на подписи във всички обитаеми места в България, твърдят оттова. Те ще са непрекъснати и мобилни.
Патриотите не изясняват какъв е съответният мотив да желаят " преустановяване " на Движение за права и свободи. Преди дни обаче те се възмутиха обществено, с митинг, от изявление на водача на Движението Мустафа Карадайъ пред турския президент Реджеп Ердоган. Карадайъ споделил, че Турция им е прародина, само че неправилен превод съобщи думите му към Турция като " майка татковина ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР